icon clock23.03.2021
icon eye544
ЛАНОВЕЧЧИНА

Коли учні та вчителі діють в унісон

  Хеппічелендж добігає до логічного завершення. Протягом чотирьох тижнів учасники освітнього процесу Лановецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, громадськість Лановецької ОТГ і не лише Лановецької активно брали участь в активностях челенджу. Головні питання, які обговорювалися: волонтерство та благодійність учнівської спільноти, про згуртування дітей з їхніми батьками, сприяння емоційному зближенню всередині родин, а також підсилення почуття приналежності у дітей до шкільної родини і до своєї громади, емоційний інтелект та техніку «Майндфулнес». За цей час багато що змінилося. Наша школа вкотре підтвердила, що є великою родиною, в якій люблять, поважають і цінують кожного, піклуються про кожного.

   Тиждень 4 — Велика родина, проходив з 16-го по 23 березня.Чимала кількість проведених активностей дала змогу розвіяти міфи про бар’єри між педагогами та учнями. Проведений квест «Teambuilding», День учнівського самоврядування та вправа «Тандем» показали, що усі виконують значну роль у спільних заходах. Учнівське самоврядування є важливою складовою шкільного життя. Воно об’єднує учнівський колектив та адміністрацію школи. Одного весняного дня в нашому освітньому закладі відбулися великі зміни: до роботи взявся новий педагогічний колектив — найстарші учні школи проводили уроки у 5-10-х класах із різних предметів. Учні 9-11-их класів виконували роль вчителів-дублерів.

  Надцікавою була лекція від Вікторії Шум — викладачки практик усвідомленості, тренерки емоційного інтелекту та співзасновниці консалтингової компанії з розвитку емоційного інтелекту EQLab.

  Організатори «Healthy schools: заради здорових і радісних школярів» поділились проєктами, до яких учні можуть долучитись у якості волонтерів навіть дистанційно, а також підказали ресурси, де шукати волонтерські можливості самостійно.

Світлана СКИДАН, соціальний педагог,

Іванна МАТЕВОЩУК, практичний психолог.