icon clock27.04.2020
icon eye3469
ЛАНОВЕЧЧИНА

ІЗ 48 ПРОТЕСТОВАНИХ СЬОГОДНІ ЛАНІВЧАН– У ТРЬОХ ПОЗИТИВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

За інформацією головного лікаря Лановецької районної лікарні Омеляна Гулька, станом на 20 год. 27 квітня на стаціонарному лікуванні перебуває 62 хворих. У районі до семи додалося ще троє лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Один із коронавірусом знаходиться на лікуванні в інфекційному відділенні, лікарі оцінюють його стан як задовільний. Решта — на самоізоляції, у більшості хвороба протікає безсимптомно. У середу має пройти повторний тест перша на Лановеччині жінка, в якої виявили коронавірусну інфекцію.

  Сьогодні у 57 осіб із числа контактних взято біологічний матеріал та відправлено в обласний лабораторний центр на обстеження методом ПЛР. Як повідомив головний лікар, не всі бажаючі мали змогу здати аналіз, бо не вистачило аплікаторів з пробірками для матеріалів, що перевіряються на наявність Covid-19. Нову партію у кількості 50 шт. уже закупили.

 Із 48 протестованих станом на 20 год. у трьох (не медичні працівники лікарні) виявлено позитивні результати. Результати решти дев’яти осіб будуть відомі завтра.

  Лікарня наразі госпіталізовує пацієнтів з Кременеччини та Шумщини, оскільки їхні районні медзаклади приймають лише інфекційних хворих (ГРВІ та з підозрами на Covid-19). В Ланівцях планових хворих із хронічними хворобами не приймають, тільки ургентних, а також осіб з інвалідністю, кому прийшов термін пройти повторний огляд на МСЕК для підтвердження свого стану. За словами О.Гулька, кожного дня прибувають нові пацієнти.

  Забезпечення на тому ж рівні, що й було. Нових поступлень індивідуальних засобів захисту немає, їх катастрофічно не вистачає. З нового обладнання мають два апарати штучної вентиляції легень.

  У зв’язку з тим, що завідувачка інфекційного відділення Ольга Рижак знаходиться на лікарняному, обов’язки лікаря-інфекціоніста тимчасово виконуватиме Володимир Сілінський.

Усім здоров’я! Хворим швидкого одужання! Бережіть себе!

Наталя ГАМЕРА