icon clock24.06.2020
icon eye943
ЛАНОВЕЧЧИНА

Іван ДРУЗЬ: “САДОЧКУ В БОРСУКАХ БУТИ!”

  Розроблено проєкт «Будівництво закладу дошкільної освіти по вулиці Шевченка в селі Борсуки Лановецького району Тернопільської області», який був поданий на участь у конкурсному відборі проєктів ДФРР.

  Цей проєкт передбачає будівництво дитячого садочка у селі Борсуки, що є центром Борсуківської об’єднаної територіальної громади. На цей час у селі немає дошкільного навчального закладу, який відповідав би державним будівельним нормам. Потреба будівництва обумовлена нестачею місць у дошкільному закладі, який знаходиться в Борсуках. Діючий дитячий садочок «Сонечко» розташований у пристосованому приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що не відповідає будівельним нормам та не створює належних умов для розвитку дітей.

  «Функціональна структура майбутнього дошкільного закладу міститиме приміщення групових осередків для 2 груп, приміщення для музичних, фізкультурних та навчально-ігрових занять, медичні приміщення, службово-побутові приміщення, харчоблок, пральню, що забезпечить належний рівень дошкільної освіти дітей віком від двох до шести (семи) років», — зазначає голова Борсуківської ОТГ Іван Друзь.

  Загальна кошторисна вартість проєкту — 15 млн 687 тис. 138 грн. Фінансування з місцевого бюджету становить 20%.

  Станом на 17.06.2020 р. Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації було проведено тендерну процедуру закупівлі на цей об’єкт. Наразі підсумовуються результати та визначається фірма-підрядник, яка найближчим часом розпочне будівництво закладу дошкільної освіти.

За інформацією Борсуківської ОТГ.