ВИХОВАНЦІ МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ – ПРИЗЕРИ ОНЛАЙН-КОНКУРСІВ

  Ось і закінчився 2019-2020 навчальний рік, який став черговою сторінкою історії нашої шкільної музичної родини. Цей рік ми запам’ятаємо назавжди. Ті виклики, що приніс неочікуваний карантин і дистанційне навчання, допомогли усім нам оволодіти новими освітніми технологіями і не зупинити навчальний процес на півдорозі. А ще ми зрозуміли, що дистанційна робота нам під силу, і хоча навчати музиці не зовсім зручно по скайпу й телефону, та ми з цим впорались.

Богдан і Руслан Гречанюки

  Невід’ємною частиною дистанційного навчання стали конкурси і фестивалі. Серед їх розмаїття — конкурси з багаторічною історією проведення та зовсім нові. Незважаючи на незвичний формат проведення, у них взяли участь сотні тисяч дітей з усієї України. Це і наймолодші, які вперше спробували свої сили, а також лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів. У творчих змаганнях не буває переможених, а ще й приємно, що юне покоління таке талановите. Послухати конкурсантів можна було на сайтах конкурсів.  Це не тільки майданчик для обміну досвідом, а головне — реалізація крутих творчих проєктів у майбутньому.

Ігор Гудзь
Євгенія Ремщук

  Звичайно, серед лауреатів найперше шукала знайомі прізвища і, зізнаюсь, аплодувала Руслану Гречанюку — диплом ІІІ ступеня, Ігорю Гудзю — диплом ІІІ ступеня, Євгенії Ремщук, Богдану Гречанюку — дипломи-відзнаки /конкурс Оnline талант / — всі учні викладача Оксани Петрівни Василишиної.

Марійка Василишин

 Особливо хочу відзначити нашу талановиту Марійку Василишину (клас викладача Оксани Петрівни Василишиної):

  І Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв SOLOVIOY-ART — перша премія (концертмейстр Алла Лешеганич);

  І Міжнародний дистанційний конкурс “Мистецтво без обмежень” — третя премія;

  дистанційний конкурс юних виконавців на народних інструментах “Оnline талант” — диплом ІІІ ступеня;

  дистанційний Міжнародний багатожанровий інтернет фестиваль-конкурс «Samocvity — Online» — диплом ІІ ступеня;

  Міжнародний професійний конкурс «СУЗІР’Я УКРАЇНИ» — диплом лауреата першої премії.

  Учні викладача Наталі Миколаївни Магдич стали лауреатами ХХV Міжнародного фестивалю-конкурсу «Квітуча Україна»:

  Богдан Демчук — диплом лауреата І премії;

  Людмила Сіра — диплом лауреата ІІ премії.

  Диплом лауреата ІІ ступеня отримав Антон Шевчук на дистанційному ІІ Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Перлина Дніпра».

  Приємно, що організатори конкурсів відзначили роботу не тільки учнів, а й викладачів за високу професійну майстерність і творчий внесок у розвиток музичної культури України.

  Про результати інших конкурсів напишу ще одну статтю.

  Цього року нашу мистецьку школу закінчили 20 учнів. Користуючись нагодою, від імені педагогічного колективу бажаю випускникам і їхнім батькам міцного здоров’я, творчого вогнику, гармонії завжди й у всьому.

Нехай у кожну неповторну мить,         

У радості, у смутку чи в печалі

У вашім серці музика звучить,

В які б життя не завело вас далі.

  Варто пам’ятати мудрі слова англійського філософа Дж. Локка, який писав ще у ХVІІІ столітті: «Від правильного виховання дітей залежить благополуччя всього народу». Не забуваймо про це, коли беремо на себе відповідальність за виховання дітей.

Надія ПУТІЛІНА,

директорка Лановецької міської дитячої музичної школи.