ГІРКА ПРАВДА ПРО ГОЛОДОМОР – ВІД СВІДКІВ З ВЕРЕЩАК

  Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду у 1932-33 роках, була присвячена година пам’яті “У 33-м на земному крузі розіп’ято мільйони без війни”, яку провела бібліотекар і завідувач клубу с.Верещаки.

  У зустрічі взяли участь Марія Мануїлівна Репюк (1928 р.н.), Надія Дмитрівна Мацюк (1934 р.н.), Ольга Євгенівна Демчук (1942 р.н.), учні 6-7 класів та вчителі Леся Петрівна Гренжалюк (вчитель української мови та літератури) і Олександр Віталійович Хом’як (вчитель історії), голова Верещаківської сільської ради Галина Михайлівна Кучер.

  Цей захід був проведений у хаті Марії Репюк. Старенька розповіла про тяжке дитинство, коли голод тамували черешнями із дерева, коли галушки готували із зеленого недоспілого збіжжя, про тяжку колгоспну працю, де треба було працювати, а їсти було абияк.

  Надія Мацюк розповіла про нестачу одягу в ці роки і відсутність взуття, про те, що її брат мусив робити солом’яники (це взуття, плетене із соломи на дерев’яній підошві). Про своє голодне й холодне дитинство розповідала й Ольга Демчук.

Автор: Людмила РИП’ЮК.