icon clock05.02.2020
icon eye1528
ЛАНОВЕЧЧИНА

ГРОМАДА ЦІКАВИТЬСЯ: Чи довго вулицями Ланівців гулятимуть стада безпритульних собак?

  Чи уклала (якщо так, то з ким) міська рада договір про стерилізацію собак? Або в який спосіб плануєте боротися зі стадами безпритульних тварин, які безперешкодно гуляють вулицями міста?

  Проблема безпритульних собак ось уже декілька років гостро стоїть у Ланівцях. Ми шукали різні шляхи вирішення та пробували залучити спеціалістів з інших районів чи області.

  Боротися з чисельністю тварин дозволяється лише біологічно обґрунтованими методами, зокрема за допомогою біостерилізації.

  На сьогодні ведуться перемовини із соціальною ветеринарною клінікою із Тернополя, яка готова співпрацювати з міською радою та надавати такі послуги. Вартість стерилізації, 5-ти денного перетримання, харчування, відлову та транспортування однієї собаки коштує від 2480 грн до 3280 грн (залежно від ваги тварини).

  Також міська рада готує до затвердження програму «Поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території Лановецької об’єднаної територіальної громади». Документом буде передбачено впровадження системи гуманного вилову, проведення масової стерилізації, щеплення та лікування безпритульних тварин. Після обговорення та затвердження на сесії міської ради програму почнуть реалізовувати.

  Щиро сподіваюся на ваше розуміння.

Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.