icon clock24.02.2020
icon eye544
ЛАНОВЕЧЧИНА

ГРОМАДА ЦІКАВИТЬСЯ: Який план дій у міської ради щодо відпочинкових зон міста?

Який план дій у міської ради щодо відпочинкових зон міста:

а) територія біля міського стадіону;

б) площа навколо центральних ставків, острівок?

  Нарешті відповідаю на це питання із задоволенням. Адже клопітка робота міської ради спільно із Тернопільською обласною державною адміністрацією протягом 2015-2019 рр. почала давати позитивний результат. Мова йде про Лановецький зооботсад, у якому в 2019 році розпочали роботи з організації території. Згідно з проектом тут передбачено встановлення бордюрів, будівництво садово-паркових пішохідних доріжок, зовнішнє освітлення головних доріжок, створення квітникових композицій з однорічних та багаторічних рослин, лугового газону, встановлення альтанок та інформаційних стендів, посадка кущів та листяних рослин. На реалізацію цього проєкту із Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році спрямовано 4 000 000 грн, із бюджету громади виділено 1 071 500 грн. У 2020 році планується залучити із ДФРР 4 700 024 грн, співфінансування з бюджету ОТГ – 2 656 887 грн.

  Спільно із програмою DOBRE міська рада у 2020 році на набережній міського ставу запланували реалізацію 3-х проєктів:

  1) комплексне облаштування території набережної ставу у Ланівцях із зонами для торгівлі і відпочинку населення. Тут передбачено очищення території набережної, встановлення декоративного вуличного освітлення та облаштування пішохідних доріжок. У відпочинковій зоні буде встановлено альтанки, облаштовано мотузковий парк та zip-line. У торговельній зоні – торгові точки, які на конкурсній основі зможуть використовувати місцеві підприємці. Бюджет проєкту – 2 500 000 грн, в тому числі співфінансування з бюджету міської об’єднаної територіальної громади – 750 000 грн.

  2) молодіжний проєкт “Твій безмежний простір”, яким передбачено облаштування місця відпочинку для молоді з інклюзивними елементами. Програмою DOBRE у 2019 році уже закуплено необхідне обладнання на суму 183 004 грн для створення комфортних умов відпочинку. Співфінансування з бюджету міської об’єднаної територіальної громади становитиме 112 500 грн.

  3) облаштування сучасного воркаут-майданчика для занять спортом на вулиці.

  Для реалізації задуманого залучено консультантів з розробки проєктів благоустрою громадських просторів у ОТГ. Також зазначу, що ми постійно працюємо над облагородженням території набережної: встановлюємо лавочки, облаштовуємо освітлення, ремонтуємо сходи.

  Хочу подякувати тим мешканцям, які проявляють ініціативу і покращують благоустрій – прибирають, насаджують квіти, облаштовують клумби та працюють задля комфорту нашої громади.

  Дякую за активність та щиро сподіваюся на ваше розуміння!

  Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.