icon clock23.03.2020
icon eye11317
ЛАНОВЕЧЧИНА

ДВОХ ХВОРИХ ДОСТАВЛЕНО В ТЕРНОПІЛЬ, У ЛАНІВЦЯХ В ЛІКАРНЮ ПОСТУПИЛА ОДНА ПАЦІЄНТКА

За інформацією головного лікаря Лановецької районної лікарні Омеляна Гулька, станом на обідню пору 23 березня на стаціонарному лікуванні перебуває 99 хворих. В інфекційнному відділенні — десятеро, троє з яких діти. Учора ввечері поступила одна пацієнтка з високою температурою. Сьогодні її стан дещо покращився. Відомо, що жінка повернулася з-за кордону, але термін інкубаційного періоду в 14 днів уже минув. Аналізи хворої відправили на дослідження в обласну лабораторію.
Ще двох хворих з одного із сіл Лановеччини, котрі також нещодавно повернулися з-за кордону, з ознаками вірусної інфекції працівники швидкої допомоги доставили в Тернопільську лікарню.
У Лановецькій районній лікарні трохи поповнили запаси масок та рукавичок. Захисних костюмів та обладнання нового не придбали. Харчування в медзакладі за розкладом, передачі продуктів хворим не обмежують, персонал виконує свої посадові обов’язки, дезінфекцію проводять регулярно.
Як запевняє головний лікар, лаборант, котрий попередньо писав заяву на звільнення, поновився на роботі.
Адміністрацією розроблено графік чергувань, а, відповідно, й доставки медперсоналу з сіл у Ланівці. Голова Борсуківської ОТГ запевнив, що вони довозитимуть працівників лікарні на роботу транспортом громади, а міська рада фінансуватиме такі послуги перевізнику. Первинна ланка міського та районного центрів має в наявності службові автомобілі. Таким чином, питання добирання працівників до лікарні вирішено.
Лікування легких форм ГРВІ медики радять проводити самостійно, вдома. Закликають людей не нехтувати вимогами карантину. Сьогодні найбільший порятунок для себе і ближнього — сидіти вдома й обмежити будь-які сторонні контакти.

З власних спостережень можу сказати, що в аптеці та продуктових магазинах покупці намагаються дотримуватись дистанції. Дитячі майданчики порожні, на вулиці значно порідшало перехожих. Пересуваються за необхідності своїм транспортом.

Зважаючи на те, що в аптеках міста розкупили парацетамол (це, кажуть, чи не єдині пігулки, чим рятуються від нового вірусу) та як забезпечена наша охорона здоров’я і чим ризикують медики, то краще не хворіти. Бережіть свій імунітет!
Наталя ГАМЕРА