До завершення кампанії декларування доходів громадян залишилося два дні

  Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області звертає увагу платників податків на те, що річна декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік подається до 1 липня 2020 року.

  Обов’язок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначено п.179.1 ст.179 Кодексу.

  Фізична особа зобов’язана самостійно, до 1 жовтня 2020 року, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею річній декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік.

  Несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень  (п.120.1 ст.120 Кодексу).

  Крім того, відповідно до ст.1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення (зі змінами) за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларації про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.