ЖИТТЯ В “КРАЇНІ МРІЙ”

  Ми дивувалися, а дехто, можливо, плакав, коли у січні поточного року отримали дві квитанції з оплати за блакитне паливо. Одна, зазвичай, відома – за спожитий газ. Є лічильник, згідно намотаних кубометрів, будь ласка, розрахуйся. Інша – за розподіл газу, як в народі назвали – за трубу. А раніше як подавали газ – повітрям?

  Сміялися, глузували з пропозиції народного депутата від “Слуги…” Євгена Брагара – літній жінці продати собаку і заплатити за ту злощасну трубу. Інтернет заряснів картинками псів, котів, котрих господарі ніби планували реалізувати.

  Смішки – смішками. Але і в лютому принесли окрему квитанцію за розподіл природного газу. Як відомо, одна частина споживачів поки утримується здійснювати плату за дану послугу. Бо вірять Прем’єр-міністру, який обіцяв врегулювати це питання. А решту, здебільшого пенсіонери, стараються не накопичувати борг.

  Минулої суботи я побувала в “Ощадбанку”, щоб теж “заплатити за трубу”. Людей зібралося чимало, в основному – пенсіонери. Стою у черзі. Молода співробітниця установи допомагає здійснити платіж, бо таким, як я, вже важко опанувати “розумний термінал”. Були й такі клієнти, що оплачували послугу з транспортування газу за півроку наперед. Чому, запитаєте? Арифметика проста: економія 30 гривень. Роз’ясню детальніше. Крім основної плати, береться банківська комісія за перерахунок платежу в сумі 5 гривень. Ніби й так має бути. Але чому при оплаті за комунальні послуги: газ, воду, електроенергію тощо з картки, що призначена для цих цілей, не списується ні копійки? А “величність труба” вимагає ще й комісії. Дивно якось.

  Люди, будьте уважні: можливо, незабаром принесуть платіжки за дроти, по яких надходить електроенергія. Це ж ідентично газовій трубі… А там – і… за повітря захочуть. Справжня “країна мрій”!

Автор: А.ДІДЕНКО.