icon clock11.11.2019
icon eye613
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЗАГІРЦІВСЬКІ ТА ЮСЬКОВЕЦЬКІ ВЧИТЕЛІ ПОБУВАЛИ НА ЧИТАННЯХ З ГУМАННОЇ ПЕДАГОГІКИ

  26-27 жовтня делегація педагогів Загірцівської ЗОШ І-ІІ ст. разом із колегами з Юськовецької ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у ХІV Всеукраїнських Читаннях з Гуманної Педаго-гіки «Добра воля – найдорожча перемога», що відбулися за сприяння Міністерства освіти і науки України на базі Національного педагогічного університету ім.М.П.Драгоманова (м.Київ). Участь у Читаннях стала можливою завдяки тісній співпраці та соціальному партнерству з ТОВ «Волочиськ-агро» агро-промхолдингу «Астарта-Київ».

  Протягом двох днів ми обговорювали складні питання самовдосконалення дорослих для того, щоб зрозуміти, як створювати такий освітній простір, який би дав можливість дітям відчувати свою відповідальність за саморозвиток.

  Педагоги відкривали нові знання та джерела натхнення, познайомилися з колегами, заряджалися енергією для праці.

  Під час Читань використовували як традиційні форми роботи – пленарні засідання, майстер-класи, творчі майстерні, сузір’я педагогічних ідей (повідомлення про цікаву педагогічну знахідку), так і нові – у формі вільного спілкування: діалог поколінь «Як розвивати волю та гідність дитини?», обговорення експертами творчих майстерень,  рубрика «Антологія Гуманної Педагогіки України».

  Особливостями впровадження Гуманної Педагогіки поділилася директор Шяуляйскої прогімназії Гягужю, член правління Литовської асоціації гуманної педагогіки, Лицар Гуманної Педагогіки (Литва) Сільвія Баранаускиене.

  Кульмінацією заходу став виступ президента Міжнародного центру Гуманної Педагогіки, доктора психологічних наук, Лицаря Гуманної Педагогіки, академіка Шалви Амонашвілі.

  Кожен з нас потребує розуміння подвійної духовно-матеріальної природи людини і того, що воля може бути як доброю, так і злою. Від такого розуміння залежатиме не тільки якість освітнього процесу та його вплив на становлення духовного світу дитини, а також розбудова Української держави. Бо світла воля дає нам можливість протистояти рабству, тиранії та маніпуляціям і розуміти дійсну сутність того, що з нами відбувається. 

Автор: Олексій СЕРАФИМ,

 директор Загірцівської школи І-ІІ ст.

Фото Оксани ЖУК.