icon clock17.05.2019
icon eye244
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЗАМІНУВАННЯ, ПОЖЕЖІ…

Таким неспокійним для рятувальників видався минулий тиждень

  В період з 6 по 13 травня на території Лановецького району трапилося 3 пожежі.

  Зокрема, 10 травня в с.Грибова на відкритій території сталося займання торфу площею 60 кв.м. Пожежу ліквідовано силами 11 державної пожежно-рятувальної частини та недопущено її розповсюдження.

  12 травня, ймовірно від залишеної без догляду запаленої свічки, загорівся житловий будинок в с.Юськівці. Внаслідок пожежі пошкоджена одна житлова кімната будинку та постраждала 9-річна дитина, яку одразу направлено до Лановецької КЦРЛ. Завдяки оперативним діям чергового караулу врятовано матеріальних цінностей на суму орієнтовно 200 тис. грн.

  13 травня в с.Борсуки сталося займання корівника площею 50 кв.м, що знаходиться у власності ПСП а/ф “Горинь”. Пожежу вдалося ліквідувати, врятували приміщення розміром 70х20 м та 250 голів ВРХ. Матеріальні збитки на даний момент встановлюються.

  Окрім цього, 4 травня рятувальники та поліція терміново виїжджали на виклик про замінування у с.Шушківці. Дзвінок поступив на номер оперативного чергового Лановецького відділення ГУНП в Тернопільській області. Детально розібравшись у ситуації та обстеживши територію, з’ясувалося, що дане повідомлення є хибним викликом та загрози не становить.

  Також 4 квітня в Юськівцях місцевий житель знайшов на березі річки Горинь невідомий предмет, що за зовнішнім виглядом був схожий на вибухонебезпечний предмет. Піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління обласного ДСНС, ідентифікувавши даний предмет як артилерійський снаряд (76 мм) часів Другої світової війни, знешкодила його.

  Принагідно нагадуємо про порядок дій при виявлені вибухонебезпечних та підозрілих металевих предметів.

За інформацією ДСНС.