Зміцнюємо імунітет спеціями

  Аби не застудитися й не зіткнутися з ГРВІ, не зайвим буде укріпити імунітет. Загартовування, достатній сон та помірна фізична активність, звісно, допоможуть, але й про здорове харчування забувати не варто. До слова, правильно підібрані спеції не лише покращують смак страв, а й відмінними імуностимуляторами.

Перець чилі

  Червоний гострий перець, навіть мелений, є незамінним джерелом антиоксидантів та послаблює біль при запальних процесах.

Тим’ян або чебрець

  Як і перець, чебрець відмінний антиоксидант, що зміцнює імунітет. Ним не лише приправляють страви з м’яса, а й готують ароматний чай, який, розріджуючи мокротиння, допомагає позбутися кашлю при бронхіті.

Корінь солодки

  Полегшує перебіг запальних процесів, заспокоює сухий кашель, помічний при бронхіті, астмі, ларингіті, запаленнях легенів та, навіть, туберкульозі.

Орегано або материнка звичайна

  Ця трава має бактерицидні властивості, а антиоксидантів містить куди більше, аніж чорниця чи цитрусові.

Імбир

  Корінь імбиру лікує захворювання горла та верхніх дихальних шляхів, покращує апетит, травлення, тому його часто додають до масних страв з м’яса чи риби. Імбирний чай відмінно розігріє кров у морозний день, однак зауважте, що при підвищеній температурі тіла його вживати категорично заборонено.

Кориця

  Ефірні масла кориці стимулюють виділення шлункового соку. Крім того, кориця зменшує біль при ревматизмі, артриті та покращує кровообіг.