icon clock26.08.2019
icon eye844
ЛАНОВЕЧЧИНА

Колонка редактора: РОЗШИРЮЄМО СВІЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР

  Привіт, дорогий читачу. Якщо читаєш ці рядки, значить – Ти в команді допитливих, з бажанням більше пізнавати свій край і його людей, бути творцем історії, її архівістом чи просто Тебе цікавить усе, чим живе Лановеччина: її гордість і ганьба, досягнення і промахи, успіхи і проблеми. Усе це, як відомо, віддзеркалює наш з Тобою “Голос…”

  Єдине, чим ми не зловживаємо на сторінках газети, то це негативні сенсації, події нещасних випадків, жорстокість, плітки. Офіційні статисти зауважують, що саме ця категорія чтива, на жаль, найбільш популярна у населення. Проте ми не зраджуємо своїм принципам і вперто несемо у світ побільше доброго, світлого, стимулюючого до наслідування, бо сповідуємо просту істину: “Замість того, щоб звинувачувати темряву, несіть світло”.

  Нещодавно, з допомогою агенції розвитку локальних медіа “Або”, USAID, Internews створили й почали наповнювати свій сайт lannews.net. Частину авторських текстів публікуємо на сторінці “Голос Лановеччини” у фейсбуці. Наша читацька аудиторія – це і земляки з-за кордону, інших регіонів України, котрі не мають змоги передплатити газету, а цікавляться життям своєї малої батьківщини. Ми також розуміємо, що шляхи методів сучасної комунікації не завжди перетинаються із усталеною догмою українського філософа Григорія Сковороди “Усе, що не закарбоване на папері, пропадає навічно”, тому й розширюємо свій інформаційний діапазон. Звісно, це зручно для багатьох, але неприбутково для нас. Тому, за певну доплату, дублюватимемо рекламу, опубліковану в газеті, тепер і на сайті. Ми також оформляємо передплату газети у PDF форматі. На електронну адресу редакції (вказана на 1-й і 7 стор.) та Viber (тел. 097 321 46 80) можна надсилати пропозиції щодо передплати, свої матеріали, унікальні авторські світлини – місцеві краєвиди, люди, зі святкових та інших подій сіл і міста.

  У планах редакційного колективу – впорядкувати електронний довідник послуг у всіх сферах життєдіяльності району. Для цього нам необхідно докласти чимало зусиль, та й у часі ця справа швидкою не буде. Тож просимо сприяння усіх зацікавлених у його створенні. Телефонуйте в редакцію, надсилайте пропозиції. Будемо спільно робити корисну справу.

  Дякуємо усім, хто з нами. Наш редакційний колектив робить усе можливе, аби літопис Лановеччини жив, розвивався, розширював кордони інформаційного простору і коло читачів.

Щиро – Наталя ГАМЕРА.