icon clock19.08.2020
icon eye496
ЛАНОВЕЧЧИНА

Культурний центр Єловицьких: вдосконалюватися, не можна зупинятися

  Карантин — не перешкода для роботи Культурного центру Єловицьких. Навіть у жорстких умовах сучасні технології дозволяють провадити активну діяльність центру ось уже майже пів року.

  Протягом двох місяців тривав проєкт “Онлайн-зустрічі”, в рамках якого відбулися змістовні та цікаві розмови у прямому ефірі із мандрівником Олегом Кошлою, письменником Іваном Байдаком і нашим земляком, футболістом Олегом Ящуком. Найбільш активними та масовими за кількістю переглядів стали дві онлайн-зустрічі із міським головою Романом Казновецьким.

  У партнерстві із телеканалом Тернопіль 1 Юрко Матевощук веде постійну  рубрику “Прочитати”, де ділиться враженнями про хороші книги та рекомендує їх глядачам.

  Неочікувано своїми масштабами вразив музичний онлайн-марафон #переспівайкцє. Відео переможниці Каті Романюк зібрало у мережі понад 25 тис. переглядів.

  Радістю стала перша тисяча підписників на сторінці Facebook Культурного центру Єловицьких та створення сторінки у мережі Instagram. Саме у соціальних мережах центру можна знайти чимало рекомендацій щодо кіно, музики, мистецтва тощо.

  Триває робота і у проєкті “Прокачай молодіжний центр своєї громади”, в рамках якого команда КЦЄ вчиться вдосконалювати свої професійні навички та компетенції. Зокрема, вони провели дослідження потреб молоді у роботі закладу. Чимало побажань уже втілили у життя — музичний марафон, тренінги по лідерству. Наразі у рамках цього проєкту розробляється ідея створення Клубу англійської мови.

  Із урахуванням карантинних обмежень відбувалася робота офлайн. У квітні в Культурному центрі Єловицьких волонтери викроювали захисні костюми для медичних працівників.

  Яскравою подією стала “Академія молодіжного лідерства” — три дні тренінгів із громадської активності, ораторського мистецтва та командної роботи, яку організовувала Молодіжна рада за підтримки Лановецької міської ради та програми DOBRE. Для реалізації цього проєкту за донорські кошти закуплено інтерактивну дошку з проектором, екшн-камеру та петличний мікрофон, які надалі служитимуть задля культурного розвитку громади.

  На День міста Ланівці Культурний центр Єловицьких організував кіноперегляди просто неба. На набережній міського ставу показували фільми “Фокстер і Макс” та “Гірська жінка: на війні”.

  Сьогодні центр відновлює свою звичну діяльність із дотриманням усіх карантинних норм. Уже відбулися перші трансляції футболу та кінопоказ комедійної мелодрами “Патерсон” із глядачами. Перед кожним заходом проходить попередня реєстрація задля уникнення великого скупчення людей.   Віримо, що попереду нас чекають кращі часи, а наразі вчимося не втрачати позитиву та залишатися активними навіть в умовах карантин.

За інформацією Лановецької міської ради.