icon clock20.07.2020
icon eye691
ЛАНОВЕЧЧИНА

«ЛАН-3». Підтримайте видання!

  Матеріали до третього випуску альманаху «Лан» вже передано до видавництва. Орієнтовно через місяць ми зможемо переглянути і читати нову книгу.

  Чим наповнений її зміст? Основа тема — відстоювання незалежності Української держави, захист її від ворогів, патріотизм ланівчан, який проявлявся на різних етапах історії: від проголошення УНР — до сьогоднішнього протистояння ворогові. Із десяти розділів основний — «Боротьба проти російської агресії», де розповіді про наших захисників, героїв — учасників АТО, ООС, волонтерів, підтримку українських воїнів у важкі 2014-2017 роки. Про переселенців — у розділі «Вигнані з рідного дому». Сторінки з нашої історії — «Крізь полум’я війни та визвольних змагань», «Ангели Небесної Сотні», «Повертаємо історичну пам’ять». «Лановеччина творча» — тут зібрано поезії та прозу наших відомих письменників, побачите нові імена, а також розповіді про художників, співаків. «Невідоме про відомих» — статті про видатних земляків — уродженців Лановеччини. Розділ «Наші земляки за кордоном» познайомить із життям, думками, діями тих ланівчан, яких доля закинула в різні країни, але душею вони завжди зі своїм волинським краєм.

  Члени редколегії зібрали також матеріали про тих краян, які унікальні у своїх діях прагненням творити добро, нести культуру, здоровий спосіб життя, тощо. Про це — у розділі «Цікаві люди». А про представників нового покоління — креативних, цілеспрямованих, наполегливих і патріотичних, які бачать свою Батьківщину в колі успішних, розвинутих держав, — розділ «Творці майбутнього».

  Загалом видання вийде у твердій обгортці формату А4 на 600 сторінках (орієнтовно).

  Ми продовжуємо роботу зі збору коштів на збірник (не вистачає 35 тис.грн). Щиро вдячні всім добрим людям: особливо пенсіонерам, а також підприємцям і деяким сільським радам, котрі зробили внески на друк альманаху, який в умовах децентралізації може стати останнім районним виданням.

  Збір коштів зосереджено у редакції «Голосу Лановеччини». Благодійний внесок можна зробити і на рахунок ГО «Лановеччина духовна», який відкрито в АТ “Ощадбанк” (з поміткою “на видання “Лану-3”).

  Розрахунковий рахунок

UA 683385450000026009300715686,

МФО 338545, код 41948553.

Редколегія.