icon clock23.07.2020
icon eye435
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЛИШЕ ПОДОРОЖУЮЧИ ПІЗНАЄМО СВІТ КРАЩЕ

Цього літа через карантин всі ми обмежені у подорожах, зустрічах з друзями.

  Навряд чи буде можливість поїхати на море, або ж подорожувати Україною чи, тим паче, країнами Європи.

  Але теплий спогад про моє літо-2019 бережу в пам’яті з надією на повторення таких цікавих мандрівок.

  Перша незабутня літня подорож була у Єгипет. Завдяки Василю Петровичу Хомінцю ми сім’єю відвідали цю чудову країну. Я не вперше летіла літаком, але все одно трішки переживала. Коли приземлялися, з вікна бачили, як безліч ліхтарів освічували місто, це було надзвичайно красиво. Наш відпочинок у місті Хургада тривав 7 днів. Цього вистачило, аби зрозуміти, що Єгипет справді дуже красива країна, мені сподобалось чисте, тепле і красиве море. Декілька разів ми виходили прогулятись містом. Надзвичайно вразила рослинність Єгипту, там багато пальм та квітів. Мені навіть не хотілось їхати додому, я б залюбки залишилась там ще на декілька днів. Для нас із мамою і сестрою це був неймовірний тиждень!

  Друга моя подорож минулого літа була в Австрію з групою дітей. Я вже була в цій країні у 2018 році, тому, коли запропонували поїхати знову, погодилась без роздумів. Це була дуже насичена мандрівка, кожного дня ми відвідували нові місця. Побували на козячій фермі, відвідали Відень — столицю Австрії, покатались на пароплаві, були в аквапарку, у зоопарку та замку міста Лоосдорф — це місто, де ми жили. Також проводили багато часу в хостелі, де грали різні ігри, проходили квести, вчили австрійські танці. Цікавою була екскурсія у Посольство України в Австрії. Мені також там дуже сподобалось.

  Загалом, за останніх три роки я побувала в Угорщині, Литві, Шотландії, Єгипті, Австрії. Хочу сказати, що всі народи з повагою ставляться до своєї мови, культури, традицій, хваляться навіть найменшими дрібничками. Радо приймають туристів, шанують тих, хто знає їхню мову. Я зрозуміла важливість знання історії своєї держави, рідної мови, а ще — іноземної. Це додає більше можливостей для пізнання світу. Мрію побувати й в інших країнах. Усюди цікаво.

Автор: Юля КОВАЛЬ,

учениця Лановецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Юрія Коваля.