icon clock16.11.2020
icon eye258
ЛАНОВЕЧЧИНА

Лановеччина в калейдоскопі подій

З державного бюджету за рахунок відповідної субвенції в район надійшло 300 тис.грн на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою распіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2”. Кошти перераховано на рахунок КНП «Лановецька центральна районна лікарня».
Субвенція спрямовується на закупівлю товарів, робіт і послуг для забезпечення подачею кисню не менше 80 відсотків ліжкового фонду, призначеного для лікування таких пацієнтів. За рахунок цих коштів передбачається придбання кисневих концентраторів, закупівля медичного газу (перезаправка балонів та/або їх закупівля) та встановлення кисневих мереж з лікувальним газопостачанням.
Станом на 11 листопада закуплено: 14 кисневих балонів на суму 42000 грн, розхідні матеріали для монтажу системи киснепостачання (вентилі кисневі медичні, трубка мідна, трійники, кріплення) — 16350 грн, встановлено кисневу рампу на 3 балони, закуплено медичний кисневий концентратор вартістю 149950 грн; замовлено ще один кисневий концентратор потужністю 10л/хв. Планується до 20 листопада 2020 р. провести встановлення додаткових кисневих точок в інфекційному, дитячому і терапевтичних відділеннях.


КНП «Лановецька центральна районна лікарня» закупила за кошти місцевого бюджету та власні кошти мобільну рентген систему ІМАХ 112С загальною вартістю 2 020 тис. грн.
Рентгенівський апарат IMAX 112 С зі штативом С-дуга — це високоефективне професійне обладнання для флюорографії і рентгенографії, розраховане для використання в операційних з широким колом клінічних завдань.

За словами головного лікаря Омеляна Гулька, в умовах поширення коронавірусної інфекції наявність цього приладу в лікарні має величезне значення, оскільки дасть змогу максимально точно поставити діагноз щодо запальних процесів у легенях пацієнтів. Поряд з цим і в подальшому апарат можна використовувати в ортопедії та при різних інтервенційних процедурах.
«Забезпечення лікарні, в тому числі високоточним обладнанням — це безальтернативна необхідність», — зазначив голова райдержадміністрації Василь Бадищук.


Продовжується ремонт моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С201026 Ланівці-(Ланівці-Теофіполь) км 0+891 (об’їзній райцентру). Питання знаходиться на особливому контролі в голів обласної та районної державних адміністрацій.

В серпні поточного року за результатами тендерних процедур укладено договір між управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації та Товариством з обмеженою відповідальністю “АВАКС ПРОФ”, відповідно до якого у 2020 році мають бути завершені роботи по ремонту моста.
На сьогодні змонтована труба (по ширині (прогін) — 7,89 м, по висоті (стріла) — 5,61 м) та проводяться підготовчі роботи під бетонування.


3 листопада голова районної державної адміністрації Василь Бадищук вручив Іванні Ботуновій ключі від житла. Колишня вихованка Молотківського дитячого будинку сімейного типу отримала власне житло у рідній колись Борщівці завдяки субвенції з державного бюджету.


5 листопада у Вербовецькій загально-освітній школі І-ІІІ ступенів відбувся відкритий турнір з баскетболу серед юнаків 2006 р.н. і молодших. Змагання, присвячені Дню Гідності і Свободи, про-водилися у Вербівці вже вчетверте.

За результатами поєдинків, перемогу у відкритому турнірі здобула команда-господар — «Вербовецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», друге місце дісталося збаражчанам із санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, «бронза» — у команди зі Збаразької ДЮСШ.


9 листопада державні службовці Лановеччини разом з керівництвом району взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.


Розпочато роботи з реалізації проекту «Модернізація санітарно-гігієнічної зони у Вишгородоцькому КДНЗ «Ромашка», який переміг у першому Всеукраїнському конкурсі мікрогрантів «Час діяти, Україно!». Головний розробник проекту — заступник голови райдержадміністрації Тетяна Важельська.


Розпочато роботи з облаштування Резиденції Святого Миколая на території оздоровчого табору «Лісова казка» в с.Борщівка. Розглянуто концепцію проведення святкових заходів.