icon clock13.09.2019
icon eye567
ЛАНОВЕЧЧИНА

МРІЄМО ЗУСТРІТИСЯ ЗНОВУ

  Гостинно і привітно зустріла Борщівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. ім.Героя Радянського Союзу Ярослава Павловича Горошка випускників 1964 року випуску. Все в школі змінилось, так як і змінились ми, її учні. Довго не могли впізнати один одного, адже з багатьма жодного разу не зустрічались протягом 55 років. 14 однокласників, не стримуючи сліз, зайшли в клас, де навчалися 3 роки, сіли за свої парти, де провела урок завуч школи Ярослава Дмітращук.

  Михайло Кобець працює в Києві в науково-дослідному інституті, Марія Пальчик живе у Первомайську, Марія Кутрань – жителька Уренгоя. Працювали вчителями Орися Руська, Галя Мельничук, Микола Пасєка, Варвара Котюк, Марія Шустак, Марія Пальчик, Ганна Опалько, Льоня Шандрук, Іван Прибит, Антоніна Гринюк, Марія Закидальська. Раїса Шляпська і Тамара Вечоринська – фінансисти. Ніна Мартинюк – домогосподарка, Іван Стецюк займається сільським господарством, дбає про внуків.

  Цікаву і змістовну екскурсію провела в музеї, який носить ім’я Ярослава Горошка, Ярослава Дмітращук. А в церкві Різдва Пресвятої Богородиці отець Сергій відслужив молебен за здоров’я.

  На жаль, не всі змогли приїхати, бо життя розкидало нас по всьому світу – Італія, Польща, Португалія, Росія. Багатьох наших однокласників та вчителів уже немає в живих – вічна їм пам’ять.

  Ми дуже вдячні директору школи Андрію Оксенюку, завучу Ярославі Дмітращук, Антоніні Горошко, отцю Сергію Сіверському, всім працівникам школи за допомогу в організації і проведенні зустрічі. Мрія залишається одна – зустрітися знову!

Автор: Марія ШУСТАК.

с.Борщівка.