Медогляд дітей під час пандемії: процедура проходження

  Медичний огляд сьогодні проводять по вікових категоріях. Це передбачено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року №682.

  Перш за все, усім дітям необхідно звернутися до сімейного лікаря-педіатра, з яким підписана декларація про надання первинної медичної допомоги. Він огляне та спрямує за необхідності до профільних лікарів та на додаткові обстеження.

  Діти, які вступають у заклади дошкільної освіти, проходять медогляд лише у сімейного лікаря-педіатра, який за необхідності дає направлення до інших спеціалістів.

  Діти, які цього року йдуть у 1 клас, після огляду та консультацій у сімейного лікаря обов’язково проходять медогляд у профільних лікарів. Перелік необхідних обстежень та направлень також надає сімейний лікар.

  Всі інші діти проходять медогляд згідно із графіком. Перед початком навчального року необхідна лише “довідка Руф’є”, яку надає знову ж таки педіатр, з яким підписана декларація.

  Важливо, що увесь медичний огляд є безкоштовним, у тому числі для абітурієнтів віком до 18 років, які підписали декларацію з сімейним лікарем Лановецького міського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Людмила РУДНІЦЬКА,

головний лікар Лановецького міського ЦПМСД.