icon clock12.05.2020
icon eye330
ЛАНОВЕЧЧИНА

Музею Марчука у Ланівцях – бути!

  Іван Марчук – один із геніїв сучасності, якого визнав увесь світ, народився на Лановеччині. Вже котрий рік ведуться розмови про створення музею художника у Ланівцях для того, щоб гідно вшанувати його майстерність. І нарешті цього року, напередодні дня народження Івана Степановича, ділимося позитивними результатами, яких вдалося досягнути.

  Юрій Матевощук, директор ЛМКУ “Культурний центр народного художника України І.С.Марчука”, розповідає: “Під час перебування Івана Степановича на Лановеччині міський голова Роман Казновецький та Іван Лобунь зустрілися з художником для того, щоб обговорити ідею створення музею. Отримавши його згоду, ми відразу замовили проєктно-кошторисну документацію. Приємно, що її розробляють також ланівчани. Наразі представлена перша концепція, що мені дуже подобається. Музей буде розташований на першому поверсі колишнього кінотеатру “Супутник”. Для мене його відкриття є пріоритетним завданням на 2020 рік. Розумію, що на все потрібний час, але сьогодні разом з міським головою працюємо у цьому напрямку дуже інтенсивно”.

  12 травня Івану Марчуку виповниться 84 роки. Тож бажаємо йому здоров’я та довголіття, адже такі непересічні особистості якнайдовше мають набутися на землі. А ще щиро зичимо широкого розмаху творчих крил.

  За інформацією Лановецької міської ради.