icon clock31.08.2020
icon eye891
ЛАНОВЕЧЧИНА

НАВЧАЛЬНИЙ РІК НА ЛАНОВЕЧЧИНІ: ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ ШКІЛ НА КАРАНТИНІ

  Через епідемію коронавірусу дітям і вчителям доведеться дотримуватися важливих вимог МОЗ, а свято 1 вересня пройде в альтернативному форматі.

  Традиційна дата початку навчального року залишається незмінною, незважаючи на епідеміологічну ситуацію. Школярі сядуть за парти 1 вересня 2020 року, принаймні так запевняють у Кабміні.

  У перший день осені навчальний процес на Лановеччині стартує в звичайному режимі. Урочистості Дня Знань, аби уникнути скупчення людей, пройдуть у деяких школах за участі лише декількох педагогічних працівників, першокласників, учнів випускного класу та їхніх батьків.

  У Лановецькій ОТГ вперше поріг школи переступлять 140 учнів, у районі — 101, а в Борсуківській ОТГ — 42 першокласників.

  Загалом загальноосвітні навчальні заклади Лановеччини готові до початку і проходження нового навчального року: забезпечені необхідними засобами захисту (в тому числі безконтактними термометрами) та дезінфекції для запобігання COVID-19; гаряче харчування буде організоване. Усі працівники навчальних закладів повинні будуть проходити щоденну термометрію й бути в масках до початку уроку. Дітей щодня опитуватимуть щодо стану здоров’я. В разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції, їм забезпечать проведення термометрії та консультацію медичного працівника.

  Наразі, як повідомляють керівники відділів освіти району (Роман Зубрицький), Лановецької (Оксана Ходанович) та Борсуківської (Олена Солонина) об’єднаних територіальних громад, ще відкритим (до речі, по всій Україні) залишається питання забезпечення шкільним інвентарем для роботи за програмою «нової української школи» (НУШ).

Автор: Наталя ГАМЕРА.