НЕ ВАРТО НАСМІХАТИСЯ З ЧОЛОВІКІВ З ТЕМПЕРАТУРОЮ 37, ЇМ ДІЙСНО ГІРШЕ

  Жінки нерідко насміхаються з застуджених чоловіків, мовляв, сильна стать надто перебільшує свої страждання від звичайної ГРВІ. Однак канадські лікарі дійшли висновку, що чоловікам й дійсно складніше побороти сезонні вірусні інфекції. Причиною такої відмінності є гормони, повідомляє ВВС з посиланням на The Guardian.

  Канадський лікар Кайл Сью з’ясував, що симптоми застуди проявляються у мужчин яскравіше, ніж у жінок: “Чоловіки не перебільшують із симптомами. Вони мають більш слабку імунну систему, аніж жінки”. Дослідження, що проводили у Гонконзі та США, довели, що сильна стать більше ризикує потрапити до лікарні чи, навіть, померти від грипу. До того ж, одужавши, чоловіки, на відміну від жінок, потребують значно більше часу для повноцінного відновлення організму.

  Дослідник Кайл Сью з’ясував, що настільки гостра реакція чоловіків на ГРВІ пояснюється відмінним від жінок гормональним фоном, адже надійний захист жіночому організмові забезпечує естроген. Цю теорію науково обґрунтували ще у 2016 році. У чашки Петрі помістили чоловічі та жіночі клітини носової порожнини й проводили досліди, впливаючи на них естрогеном. Потім клітини навмисне інфікували вірусом грипу. З’ясувалося, що естроген насправді знижує рівень вірусу, але впливає при цьому виключно на жіночі клітини. Вчені також виявили, що тестостерон, що переважає в чоловічому організмі, діє геть протилежним чином, пригнічуючи імунну реакцію організму на вірус.