icon clock18.11.2019
icon eye420
ЛАНОВЕЧЧИНА

На Лановеччині браконьєри ловили червонокнижну рибу

  10 листопада інспектори Тернопільського рибоохоронного патруля в ході проведення рибоохоронного патрулювання на річках та водоймах Лановецького району виявили та задокументували три грубих порушення правил любительського і спортивного рибальства.

  Під час рейду виявлено жителів району, які виловлювали рибу забороненими знаряддями – підйомними сітками (хватка), до того ж, серед виловленого був ялець звичайний (червонокнижний вид риби). Збитки, завдані рибним запасам України становлять 3157 грн. Складено адмінпротоколи за ч.4 ст.85 КУпАП та за ст.90 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд. Заборонені знаряддя лову вилучено.

  Довідка

  Водні біоресурси, що занесені до Червоної книги України, є забороненими для вилову. За їх незаконний вилов порушнику доведеться сплатити збитки відповідно до постанови КМУ від 7.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)».

  За матеріалами Інтернет-видань.