icon clock04.12.2020
icon eye1382
ЛАНОВЕЧЧИНА

На першій сесії Лановецької міської ради обрали секретаря, заступників та призначили старост

3 грудня в Культурному центрі Єловицьких відбулося перше пленарне засідання першої сесії восьмого скликання. На розгляд депутатів було винесено 17 питань. Про визнання повноважень депутатів Лановецької міської ради восьмого скликання інформувала голова Лановецької міської територіальної виборчої комісії Кременецького району Зоя Вегера, вручила посвідчення новообраному голові Роману Казновецькому та 26 депутатам, побажала плідної праці на користь громади, дієвого діалогу. На успішну роботу людських обранців і голову громади поблагословили місцеві священники — о.Ігор Шаринський, о.Мирон Бречко, о.Іван Мануляк. Вони закликали депутатів приймати тільки виважені рішення, відкинувши власні чи політичні амбіції.

Зі своєрідного форс-мажору розпочали роботу сесії: присяга, що традиційно має озвучувати міський голова, якимось чином пропала зі столу, тож довелося зачитати її з гаджета. Роман Володимирович подякував усім за вкотре висловлену довіру очолити громаду й представляти інтереси на теренах України та світу і закликав депутатів до конструктивної роботи виключно в інтересах громади.

Основними питаннями сесії було обрання секретаря, керівного складу та призначення старост. Дискусії, що виникли під час бурхливого обговорення, затягнули роботу на декілька годин.

На початку засідання депутати Руслана Кушнір та Василь Бадищук заявили про створння фракцій лановецької районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» (4 депутати) та районної організації партії «Слуга народу» (4 депутати).

Певні непорозуміння виникли під час створення лічильної комісії. Руслана Кушнір запропонувала внести зміни у протокольне рішення, позаяк від «Батьківщини» серед членів комісії не було жодного представника. Однак депутати не проголосували за це. Тому під час обрання секретаря міської ради лідери «Батьківщини» та «Слуги народу» заявили, що їхні фракції участі в голосуванні не братимуть. Тож таємно голосували лише 15 депутатів. Єдину кандидатуру на цю посаду — Вікторії Хом’як –підтримали одноголосно.

Першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради затверджено Руслана Задерея. На посади заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради — Анатолія Поцелуєва та Олега Казмірчука.

Гаряче було й під час обговорення питань про затвердження старост. Депутати Руслана Кушнір і Василь Бадищук запропонували вивчити його детальніше, заслухати претендентів на посади. З цього приводу Василь Ігорович підготував протокольне доручення. Роман Казновецький прийняв це до уваги і зазначив, що відповідь буде надана у визначений законом термін.

Старост все ж таки призначили. Антоніна Дмитренко працюватиме у Якимівцях і Татаринцях; Андрій Матевощук — Загірцях, Михайлівці; Анна Усік — Юськівцях, Краснолуці; Володимир Пшик — Гриньках, Козачках, Грибові; Григорій Смолій — Вербівці, Влащинцях; Віктор Яремчук — Білозірці, Шушківцях, Москалівці, Плисці; Іван Кізюк — Вишгородку, Соколівці, Коростові, Печірні, Кутисках; Олександр Дорановський — Осниках, Іванківцях, Молоткові; Лариса Чабан — Лопушне, Пахині, Коржківцях, Верещаках; Андрій Гуменюк — Ванжулові, Малій Карначівці, Волиці, Малих Кусківцях, Оришківцях; Віктор Михащук — Бережанці, Жуківцях, Мартишківцях, Великій Білці, Малій Білці.

Також утворено виконавчий комітет Лановецької міської ради у кількості 29 осіб та обрано постійні комісії. Розгляд питання «Про реорганізацію сільських рад шляхом приєднання до Лановецької міської ради та ліквідацію сільських виборчих комісій» перенесено на друге пленарне засідання.

Олеся МЕЛЬНИЧУК.