icon clock25.10.2020
icon eye470
спорт

На чемпіонаті України з карате успішно дебютували лановецькі спортсмени

Змагання — це своєрідний підсумок тренувань спортсмена, титанічної праці тренера, фінансових затрат батьків. Минулих вихідних ми теж себе випробовували. Так, 16-18 жовтня в Одесі відбувся 20-й ювілейний чемпіонат України з годзю-рю карате серед юніорів, юнаків та молодших юнаків. За першість країни змагалися 16 областей, понад 600 учасників демонстрували свою майстерність на татамі, але лише кращі з кращих підіймалися на п’єдестал. Участь у чемпіонаті взяла наша команда «Сінай», яка представляла Тернопільську область. До слова, Тернопільщина була вперше заявлена на таких змаганнях, тому ми пишаємося, що саме ланівчани відстоювали честь нашого краю.
Данило Крещук, Катерина Кондрацька, Катерина Кушнірук, Ірина Обуховська, Максим Бельма, Ілля Трофимчук, Анна Войцещук, Ярослав Демчук, Олександр Сліпчун та два легіонери з смт.Ямпіль Денис Рибачук та Олександр Комаринський — ось ті спортсмени, які зуміли вибороти 21 медаль: 2 золотих, 10 срібних та 3 бронзових. Підготовкою команди до участі в чемпіонаті займалися тренер команди, голова ГО «КАРАТЕ-КЛУБ «СІНАЙ» Володимир Попенко та представник команди — Сніжана Крещук. Боротьба за першість кубку виявилася дуже жорсткою та жорстокою. Чи це тому, що довший час діти не змагалися, не зустрічалися на татамі з суперниками, чи тому, що спорт сьогодні вимагає і цих якостей — питання риторичне, однак, для нас було важливо взяти участь, і ми пишаємося результатом. Першість отримала Одеська область, яку представляли близько 100 учасників, нашу ж область — 11, однак вольових, спраглих до перемог та відважних юних спортсменів.
Карате — це рішення стати кращим. Ми ж, у свою чергу, робимо усе можливе, аби воно було ще правильним та результативним. Висловлюємо вдячність учням, батькам, команді вболівальників, які були і в Одесі, і тут, у Ланівцях. Тож і надалі так: разом — і до перемог!

Автор: Сніжана КРЕЩУК.