icon clock05.02.2020
icon eye1871
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЗУСТРІЧ КЛУБУ “СРІБНЕ ПОКОЛІННЯ” У ЄЛОВИЦЬКИХ

All-focus

  Торік у Ланівцях появився новий заклад для дозвілля та відпочинку – «Культурний центр Єловицьких», який поступово наповнюється цікавими оригінальними заходами як для дорослих, так і для дітей. Тут навколо керівника – талановитого Юрія Матевощука гуртуються творчі гурти, формації,  об’єднання людей різного віку. Так виник клуб «Срібне покоління», організатором і натхненником якого став Богдан Кукуруза. Щонеділі у затишний зал Центру приходять ланівчани середнього та старшого віку, щоб приємно і цікаво провести вільний час.

All-focus

  Минулої неділі клуб «Срібне покоління» запросив мешканців міста на дебютний концерт «Хай пісня в душі бринить» дуету «Оберіг» (Валентина Колесник та Сергій Харчишин). Пісня об’єднала цих двох талановитих людей спочатку у творчих заходах, а згодом і поєднала їхні серця. Вони – учасники різних зустрічей, вечорів, презентацій, разом співають у хорі Святопокровського храму. Отак виник задум створити дует. Б.І.Кукуруза зініціював їхній перший виступ, став режисером та організатором концерту. І разом з однодумцями-друзями, які співають у колективах районного будинку культури, та працівниками музичної школи Валентина та Сергій вийшли на сцену центру Єловицьких.

  У залі зібралося чимало глядачів, навіть приїхали із сіл району – господарям довелося приносити запасні стільці. Ведучий Богдан Кукуруза поетичним словом розпочав зустріч з піснею. І першою зазвучала «Божая благодать» – твір, автором якого є вчителька Валентини Колесник – Н.Д.Долинська із Чайчинець. Звучали пісні про кохання, вірність, рідне село, дитинство, про маму і про Україну. Запросив ведучий, який проміжок між виступами наповнював поезією, на спільну коляду, і весь зал співав. Зазвучали і повстанські пісні, які також виконували учасники нового чоловічого квартету «Отаман». Сумом була оповита пісня «Плакала калина», яку чудово виконали Валентина із Сергієм. А також нагадала про боротьбу українців із сучасним агресором колядка «А в Україні сталась новина».

  Рясні оплески, квіти, щирі побажання і подяка за чудовий виступ – так оцінили слухачі репертуар і душевне виконання «Оберегу». Пісня – душа нашого народу, тож хай вона буде оберегом щастя нового творчого дуету на довгі роки!

Автор: Марія РОМАНЧУК.