icon clock12.01.2020
icon eye4051
ЛАНОВЕЧЧИНА

Оксані Пегдан потрібна допомога у подоланні важкої недуги

Мешканці Ланівців Оксані Вікторівні Пегдан, матері учасника бойових дій Віктора Пегдана, потрібна підтримка та допомога у подоланні важкої недуги.
Ще у 2015 році у ланівчанки виявили рак грудей. Вона перенесла виснажливі обстеження, хіміотерапії. Окрім цього, жінка також хворіє на цукровий діабет 2-го типу.
— Коли п’ять років тому перебувала на заробітках, відчувала, що сильно болить спина. Була проблема з міжхребцевими дисками. Їх мені вправляли. Потім раптом надламався один диск. Боліло так, що не могла встати з ліжка. Коли звернулася по допомогу до медиків, то в мене виявили ще й пухлину на грудях. Що сумно, я раніше бачила, що грудина в мене деформується, турбує. Та тоді були свої клопоти — дім, гроші, діти. Не було часу на себе. А коли вже поставили діагноз, була четверта стадія хвороби. Сказали — неоперабельна я! Лише один молодий медик Підвальний Віктор Володимирович призначив мені першу хіміотерапію. Сказав, що якщо успішно перенесу цю процедуру — є шанс, будемо боротися далі. На щастя, хіміотерапія пройшла без несприятливих наслідків, тож я продовжила відвідувати наступні. До 2017 року мала понад тридцять процедур, за які в тодішній період доводилося платити із власної кишені. Багато допомагали небайдужі люди, — написала у соцмережі пані Оксана.
У 2017 році наступила ремісія — зникнення симптомів недуги. Відтак, жінка отримувала лікування хіміопрепаратами, аби вивести метастази із кісток. Тільки полегшено зітхнути після тривалого та важкого лікування Оксані не вийшло. У червні 2019 року їй зробили комп’ютерну томографію і виявили метастази в легенях.
— Я почала знову лікуватися хіміопрепаратами. Цього разу в лановецькій лікарні такі процедури мені проводили безкоштовно. Після чотирьох хіміотерапій рентгенівське сканування показало, що метастази тільки збільшилися. З вересня призначили нові курси хіміотерапії. Хоч отримую хімію безкоштовно, доводиться чимало грошей витрачати на ліки. Один похід в аптеку обходиться у близько тисячу гривень. Кожна хіміотерапія дуже виснажує мене, забирає останні сили, а метастази негативно впливають на роботу всіх систем організму. Тільки небайдужі люди, рідні, мій синочок вселяють надію, що все-таки зможу подолати недугу. Що житиму! Що побачу ще своїх внуків, — поділилася Оксана Пегдан.
Жінка висловлює щиру подяку насамперед військовослужбовцям Тернопільщини, зокрема тим, які служили з її сином. За словами матері, ці хлопці протягом років неабияк їй допомагали як фінансово, так і морально. Вояки також багато помогли й тим, що поширювали інформацію про стан її здоров’я та закликали сприяти жінці в лікуванні.

Але нещодавно в соцмережах та “Голосі Лановеччини” було повідомлення з проханням надсилати кошти на картку Ощадбанку. Проте з цього рахунку шахраї поцупили чималу суму! У зв’язку з цим рідні Оксани просять переказувати кошти на інший номер картки:

Приватбанк 5168 7573 4237 6516,

Пегдан Віктор Валерійович.

Гроші можна передавати також особисто хворій, її синові Віктору, або ж телефонувати у редакцію для уточнення інформації з цього приводу.