ПЕРЕРАХОВАНО 5 РЕЧЕЙ, ЩО ПРОВОКУЮТЬ ГІПЕРТОНІЮ

  Люди, які страждають гіпертонією, нерідко щодня роблять саме те, що вкрай негативно позначається на їхньому здоров’ї та погіршує перебіг захворювання. Тож вчені розповіли про 5 найнебезпечніших для гіпертоніків речей.

  Перш за все, сон повинен бути здоровим й тривати не менше 8 годин на добу. Лягати в ліжко важливо щодня в ту саму пору, аби виробився стабільний режим. Якщо ж лягати спати коли заманеться й скільки вдасться, перепади тиску частішатимуть.

  Помірні фізичні навантаження вітаються, а от різких рухів, особливо нахилів, лікарі радять уникати. Це застереження особливо актуальне для тих, хто працює на городі, адже різкі нахили вниз головою провокують раптовий приплив крові до головного мозку й можуть спричинити інсульт.

Читайте також: ЧОМУ НЕ МОЖНА ТЕРПІТИ ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

  У гіпертонії значно більше шансів успішно прогресувати, якщо ви довго сидите за комп’ютером або лежите на дивані, тож не забувайте про щоденні півгодинні прогулянки, котрі стануть чудовою профілактикою захворювання.

  В раціоні гіпертоніка не повинно бути жодних снеків чи копченостей, бо ж сіль, що міститься в таких продуктах у надлишку, затримує воду в організмі, що, в свою чергу, підвищує артеріальний тиск.

  А ось і п’ятий пункт нашої статті й у ньому ми напишемо про те чим люди нехтують найчастіше: якщо у вас діагностували гіпертонію, призначені лікарем ліки необхідно вживати на постійній основі. Пам’ятайте, гіпертонія не виліковна і лише так можна утримати тиск в нормі. Якщо ж судини будуть ослабленими, раптовий стрибок тиску може спровокувати інфаркт чи інсульт.

Читайте також: ЩО ЗМУШУЄ НАС СТАРІТИ