icon clock02.08.2020
icon eye1225
ЛАНОВЕЧЧИНА

ПОПЕРЕДИЛИ, А ТЕПЕР ПЕРЕВІРЯЮТЬ

  27 липня районна моніторингова група у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та ЗМІ здійснила рейд-перевірку на предмет дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання на території міста Ланівці.

  Перевірено три заклади продовольчої торгівлі та один заклад громадського харчування (це магазин на зупинці «Набережна», рибний та «Кури-гриль», а також ресторан «City Life»). 

  За інформацією начальника районного управління Держпродспоживслужби О.Міняйла, усі суб’єкти господарювання, що функціонують на Лановеччині, попередньо були поінформовані та ознайомлені з правилами дотримання   санітарно-епідеміологічних норм під час карантину. Начальник запевняє, що його працівники відвідали кожен магазин, салон краси, ресторан чи інший заклад громадського харчування. 

  Відтак, з метою контролю у понеділок здійснено позапланові перевірки чотирьох об’єктів бізнесу щодо дотримання умов карантину. В результаті чого на всіх складено протоколи про порушення (серед яких — відсутність журналу обліку прибирання приміщення та вимірювання температури тіла, контейнерів для утилізації використаних масок і рукавиць, продавці без рукавичок, антисептики і засоби дезінфекції неналежної якості тощо) та передано на розгляд до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

  Це була перша така перевірка. Робота у цьому напрямку продовжується, оскільки МОЗ продовжив адаптивний карантин до 31 серпня.

  Працівники Держспоживслужби закликають бізнес не нехтувати вимогами й дотримуватися простих протиепідемічних вимог з профілактики поширенню COVID-19.

Автор: Наталя ГАМЕРА.