icon clock23.01.2021
icon eye538
спорт УКРАЇНА

Руслан Бригадир виборов першу міжнародну нагороду в своїй спортивній кар’єрі

Вперше в історії незалежної України

Збірна України – срібні призери світових змагань. А великокусківчанин, майстер спорту Руслан Бригадир виборов першу міжнародну нагороду в своїй спортивній кар’єрі

У німецькому місті Арбер триває перший етап кубка світу IBU з біатлону. 17 січня в естафетній гонці 4-7,5 км, у якій взяли участь біатлоністи з 35 країн світу, збірна команда України у складі Руслана Бригадира (Тернопільська обл.) на фото крайній справа, Андрія Луценка і Тараса Лесюка (Чернігівська обл.), Богдана Цимбала (Сумська обл.), виборола друге місце, поступившись лише німцям. Бронзовими призерами стали французькі спортсмени. Відтак, уперше в історії українського біатлону національна збірна — срібні призери світу. Програли українцям сильні команди з Норвегії, Швеції, Росії, Швейцарії, Італії, Австрії, Канади, Естонії, Фінляндії, Словенії, США, Китаю, Японії.

Хороший результат наш земляк показав і в гонці-спринті, де взяли участь 161 спортсмен. На дистанції 7,5 км зі стрільбою на двох рубежах Руслан фінішував 15-им.

Лановеччина гордиться перемогами Руслана Бригадира. Вірять в щасливу зорю перспективного біатлоніста і перший наставник Іван Стецюк, тренери збірної області та збірної України Назар Бурик і Микола Зоц. Нехай фортуна посміхається йому успіхами на всіх рубежах і стартах, мрії, задуми втілюються в життя, а спортивна стежина буде легкою та рівною.

Олеся МЕЛЬНИЧУК.