icon clock01.09.2020
icon eye550
ЛАНОВЕЧЧИНА

СВЯТО ПЕРШОГО ПРИЧАСТЯ ДЛЯ МАЛЕНЬКИХ МОСКАЛІВЧАН

    19 серпня — Преображення Господнє (Яблучний Спас) — справжнє свято для сільських трударів, адже закінчились жнива, хліб у коморах. В цей день люди приходять до церкви, щоб освятити плоди своєї праці — яблука, груші, мед, сливи, колоски і повні кошики квітів.

  На Спаса до храму прийшло чимало людей. Усі усміхнені, з піднесеним настроєм, щасливі. Увагу парафіян привернула молода матуся з синочком на руках: обидвоє були одягнуті в одинакові жовто-блакитні вишиванки.

  Святковий день найбільше закарбується у пам’яті дітей, які прийшли до храму на першу сповідь, причастя. За кілька днів вони стануть першачками. Їхня перша вчителька Світлана Петрівна Шептицька поступово входить у роль другої мами. Вона зорганізувала дітвору разом з батьками на перше причастя, аби попросити допомоги і заступництва в Божої Матері. Учні для Світлани Петрівни — це зміст її життя, тому вкладає в них своє серце і душу. Оксана Солтис, чиї внуки серед майбутніх першокласників, теж долучилась до цієї доброї справи. Діти готувалися до свята завчасу, вивчили віршики, які декламували з неабияким хвилюванням. А ще майбутні школярики прикрасили ікону Матінки Божої красивою гірляндою, молилися разом з батьками.

  Ми всі їм щиро також бажаємо успіхів у праці, подоланні перешкод, що траплятимуться на їхньому життєвому шляху, мудрого вирішення всіх найскладніших проблем.

  Щастя вам, діти. Просіть у Господа милості і він завжди буде з вами.

  Автор: Олена ПРИЙМАК.

  с.Москалівка.