icon clock21.06.2020
icon eye1187
ОСОБИСТОСТІ

СПРАВЖНІЙ ЧОЛОВІК І ТАТО

  Кожен чоловік, який вважає себе представником сильної статі, повинен чітко усвідомити свою звичайну, але таку важливу місію. Вона трояка: перша й основна — бачити і відчувати свою дружину завжди щасливою, бо від неї залежить мікроклімат в сім’ї; друга — чоловік себе постійно повинен позиціонувати як голову сімейства, тобто утримувати сім’ю мате-ріально; і третя — гордитись дітьми, чути про них тільки хороші відгуки.

  Хочу розповісти про молодого чоловіка і його сім’ю, дружину, з якою ділить красу і неперевершеність життя, двох прекрасних діток. Вони приїхали до нас в село нещодавно (десь 5 років тому), купили добру господарку, взяли на обробіток чимало городів, мають худобу, свині, ціле подвір’я різної птиці, трактор, машину. І цьому всьому дають лад, та ще обоє на роботах працюють.

  Воістину, якщо в людини є прагнення до життя, не спотворене, не знівечене негативними факторами, вона знаходить у собі силу й енергію побачити вихід з будь-якої ситуації, з упевненістю дивитись тільки вперед і йти до мети.

  Якось прочитала вислів не класика, а звичайної людини, яка стверджує, що виховувати потрібно не дітей, а себе в сім’ї, в умінні жити, адже, як не крути, а наші кровинки наслідують і копіюють вчинки батьків. Здається, в цій сім’ї знають це давно і правильно розуміючи, роблять все з прицілом на майбутнє своїх дітей. Молодий чоловік працює в селі, активний учасник художньої самодіяльності і не тільки сільської, а й в райцентрі. Практично ні один захід районного масштабу без нього не обходиться. Його прекрасний голос звучить і в церковному хорі, а як він читає Божі писання — заслухаєшся. При цьому скромність поєднується з простотою і чоловічою гідністю.

  Можна ще назвати багато добрих рис характеру, які притаманні молодому, енергійному життєлюбові, працьовитому і толковому голові сімейства, доброму чоловікові і синові, люблячому, відпо-відальному татові й умілому господареві. Але є в цій людині унікальне і найголовніше — любов до свого рідного краю, місцевості, де родився і виріс, де ростуть і відчувають себе в комфорті його діти, дружина, де небо синіше, зорі яскравіші, де сонце завжди привітне, а аромат запашної земельки живить і підкріплює азартом душу. Тож хочеться перебороти всі труднощі-незгоди та неодмінно впіймати просте людське щастя і з радістю втішатися ним…

Олена ПРИЙМАК.

с.Москалівка.