icon clock20.05.2020
icon eye281
УКРАЇНА

Українців масово тестуватимуть на коронавірус

  19 травня відповідний закон був опублікований на сторінках газети “Голос України”. Про це повідомляє РБК-Україна.

  Закон вступає в силу з дня його опублікування та діятиме протягом терміну дії карантину й обмежувальних заходів, пов’язаних з ним, а також впродовж ще двох місяців з моменту їх офіційної відміни.

  Передбачено, що тестування буде обов’язковим для кожного, хто звернеться за медичною допомогою з ознаками коронавірусної інфекції, та осіб, котрі контактували з хворими на COVID-19. Регулярне тестування обов’язково проходитимуть медичні працівники й працівники закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на коронавірус, а також особи, котрі здійснюють заходи щодо недопущення поширенню COVID-19, приміром, працівники нацполіції та нацгвардії, не залежно від того чи контактували вони з хворими.

  Документ передбачає, що особи, які через виконання своїх обов’язків по недопущенню поширення корона вірусу, були змушені дотримуватися самоізоляції чи перебувають в медзакладі, отримуватимуть допомогу по тимчасовій непрацездатності в розмірі 50% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу. Для медичних працівників ця допомога становитиме 100% середньомісячної зарплати незалежно від страхового стажу.