icon clock22.02.2020
icon eye888
ЛАНОВЕЧЧИНА

Концертний виступ учнів Лановецької музичної школи відбувся в Культурному центрі Єловицьких

  Музика, як мистецтво виразу почуттів звуками, вишикуваними в гармонійний ряд, здатна наповнювати душу розмаїттям емоцій: хвилювати, чарувати, дарувати радість, викликати сльози; спонукати до звершень і ліричних роздумів.

  Великим благом для обдарованих дітей району є Лановецька міська дитяча музична школа, дружній колектив педагогів якої закоханий у світ мелодійної мови природи і людської душі. Вони з великою любов’ю і терпінням розвивають здібності учнів.

  Концертний виступ під гаслом “Якщо дружать музика і діти”, що відбувся в культурному центрі Єловицьких 6 лютого, продемонстрував творче єднання викладачів і вихованців музичної школи. Затамований подих слухачів переповненого залу засвідчив високий результат натхненної праці учасників творчого виступу. Звучали різні за жанром і написані в різні епохи твори, зокрема й авторські.

  Дзвінкі дитячі голоси шкільного хору під керівництвом Н.Магдич відкрили концерт піснями “Колискова” і “Новорічна”. Заворожуюча гра на фортепіано, скрипці, гітарі, саксофоні, баяні відносила у загадкові світи, то зривалася буйним вітром, а то огортала весняним розмаєм.

  Власну композицію на фортепіано виконала Яна Вильотник, чарівне “Танго” композитора О.А.Гофрі прозвучало у виконанні Ніни Нечай, “Паскалію” зіграла Вероніка Ремезюк, а “Польку” – Діана Ярмосюк. Братик Діани, Максим, виконав на гітарі іспанський танець “Хабанера”, а учасники вокального ансамблю з натхненням заспівали “Різдвяну колискову”.

  Іспанський танець “Хорлана” був представлений дуетом Л.Басій (домра) і С.Голюк (гітара). Одне із перших українських танго “Гуцулка Ксеня” виконав Олександр Голубіцький на саксофоні. У виконанні Соломії Довгалюк прозвучала І частина концерту італійського композитора ХVІІ ст. Антоніо Вівальді, а Суламіт Слюсарчук зіграв п’єсу на скрипці. Вальс “Роздум” О.Жука виконав на баяні Саша Костюк.

  У виконанні чарівної солістки Олександри Паламарчук прозвучав менует А.Екзоде в обробці Векерлена, а темпераментна Роксолана Кузьменюк заспівала пісню Наталії Май “Даруй добро”. Майстерність демонстрували батько Андрій Трач з дочкою Ангеліною, виконуючи “Менует” Боккеріні на скрипці і баяні.

Читайте також: Зустрічі клубу “Срібне покоління” у Єловицьких.

  Програму готували викладачі Н.Магдич, А.Трач, Е.Лойко, І.Вів’юрко, Л.Гаврилюк, Н.Кривокульська, О.Василишина, Л.Басій; концертмейстери А.Лешеганич і Ж.Голик; ведуча О.Кожухова та очільниця й натхненниця Н.Путіліна.

  Спеціально для виступів у центрі Єловицьких спільними зусиллями Надії Путіліної і голови міськради Романа Казновецького було придбано фортепіано.

  Благодійний виступ учнівського колективу дитячої музичної школи, очолюваний викладачами, подарував відвідувачам почуття радості, насолоди, ніжні іскри доброти, умиротворення. Цим виступом школа започаткувала цикл “Мистецькі вечори з музичною школою”, в рамках якого такі зустрічі, заплановані на майбутнє, будуть продовжувати одухотворяти відвідувачів милозвучними мелодіями.

Автор: Богдана ПОЛІТИКІНА.