ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВIМО ЙОГО!

Дорогі в христі брати і сестри!

У ці дні ми щороку святкуємо одне з найвеличніших свят церковного року — Різдво Христове. Ми всі заздалегідь готуємося до цього великого свята: прибираємо і прикрашаємо будинки, ялинки, проводимо різні різдвяні колядки, вертепи, веселимось і радіємо народженню Спасителя. Хоч цього року настрій трішки не такий через негоду — немає снігу і морозу, які додають цьому святу ще більшої радості, але всі ми з особливим трепетом чекаємо Святвечора, коли на небі засяє Вифлеємська зірка і у цей світ прийде Дитя — Спаситель наш.

Минулий рік був для нас досить важким: не припинилась війна, прийшла важка хвороба у весь світ, через яку змінилось життя кожної людини. Відбулися зміни й у церковному житті — змінилась форма, але не суть. Тому ми особливо повинні зрозуміти, в чому полягає для нас суть святкування Різдва Христового. Чи важливіше дотримуватись зовнішніх звичаїв — ялинки, ходіння з вертепами, обмін подарунками, чи важливіша духовна радість від того, що народився Спаситель світу.

Нехай в цей непростий і нелегкий час маленький народжений Ісусик дарує все нам потрібне, хай запалює в наших серцях любов до Бога, подяку за кожен пройдений крок, за благодіяння для нас грішних. Нехай благовоління, про яке співали ангели, спонукає нас творити добро, любити один одного, допомагати один одному. Нехай закінчаться всі негаразди в нашій державі, припиниться війна і відійде важка хвороба ковіду.

В ці святкові дні Різдва Христового щиро вітаю зі святом все духовенство Лановецького благочиння, всіх жителів Лановеччини, новообрану місцеву владу, якій бажаю мудрості і зваженості у прийнятті рішень. Нехай думки про благо людей, які вам цю владу доручили, керують вашими вчинками, а рішення нехай завжди приймаються в дусі Христових заповідей.

Вітаю наших захисників-воїнів, волонтерів, капеланів, завдяки яким ми можемо святкувати Різдво. Бажаю, щоб наступні свята вони зустрічали в рідних, теплих домівках у колі своїх родин.

Нехай світло Вифлеємської зірки просвітлює наші душі та серця світлом Божого благословення і добра, дарує всім душевний мир і наставляє нас на шлях спасіння.

Христос народився! Славімо Його!

о.Ігор ШАРИНСЬКИЙ,
благочинний Лановецького благочиння.