icon clock29.07.2020
icon eye505
ЛАНОВЕЧЧИНА

Хто має облаштовувати зупинки громадського транспорту на території ОТГ

  Про зупинки громадського транспорту на території ОТГ. Хто їх повинен облаштовувати і прибирати біля них?

  Більшість зупинок громадського транспорту Лановецької ОТГ розташовані на дорогах державного або регіонального значення. Вони обслуговуються підрядними організаціями за результатами проведених тендерів на замовлення Служби автомобільних доріг Тернопільської області та Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА.

  Обслуговування даних доріг відповідальними організаціями передбачає також облаштування зупинок, їх ремонт та благоустрій.

  Також є частина зупинок, на яких розміщені об’єкти підприємницької діяльності. Згідно із Правилами благоустрою на території Лановецької міської ради, підприємці повинні утримувати в належному стані території, надані їм в установленому законодавством порядку та прилеглу територію до 5 метрів, а також регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об’єктів, забезпечення умов функціонування та утримання їх у чистоті й належному стані.

  Проте фактично виходить так, що часто зупинки прибирають або працівники Лановецького КПпБ, або самі мешканці нашої громади.

 Щиро сподіваюся на ваше розуміння та дякую за активність.

Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.