icon clock13.09.2020
icon eye610
ЛАНОВЕЧЧИНА

Швейцарія – Чортків – Ланівці, або нове співробітництво налагоджено

  «У темний час добре видно світлих людей» — цей вислів з 2013 року, від початку Революції Гідності, дуже влучно описує роботу волонтерів — людей доброї волі. Сьогодні вже 2020 рік, але актуальність їхньої роботи, допомоги та підтримки не втратилася, а навпаки, зростає щораз.

  Нам вдалося налагодити співпрацю з волонтерами Катедрального Собору Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ, що в м.Чортків. У середу ми отримали першу допомогу на лікарню.

  Милосердя, доброта, співчуття — це основні складові духовного розвитку усіх християн. У Чортківському Соборі Петра і Павла волонтерство — поняття далеко не нове. Допомога на Майдан, АТО — технікою, медикаментами та харчуванням (до речі, саме на території Собору було облаштовано цех з сушіння борщового набору для українських воїнів), оновлення та покращення матеріально-технічної бази в закладах освіти та охорони здоров’я. Рентген-кабінети, багатофункціональні ліжка, меблі, медичне обладнання та     інше — все, що волонтери Катедрального Собору, за словами Віталія Ціхоцького, передавали для медичних закладів усієї України, а це понад десяток адресатів. Ось такий невеличкий, я б сказала, мізерний екскурс їхньої діяльності.

  Але мова сьогодні йтиме про те, що і нам вдалося теж налагодити з ними співробітництво і як результат — 9 вересня на Комунальне некомерційне підприємство «Лановецька районна центральна лікарня» передано 300кг швейцарської вати, яку, за словами головного лікаря Омеляна Гулька, буде розприділено у всі відділи. Омелян Миколайович зазначив, що таке співробітництво дуже важливе для сьогоднішньої медицини, оскільки час реформ, пандемії «вражає» медичну галузь, тож підтримка зі сторони дуже необхідна і доречна.

  «Нам не потрібні рушниці та бомби. Щоб перемогти, нам потрібні любов та співчуття. Всі зусилля любові — це зусилля на благо миру», — говорила Мати Тереза.

  Будьмо терплячими, толерантними, поважаймо самі себе і один одного, тоді добрі люди обов’язково будуть поруч!

Автор: Сніжана КРЕЩУК.