Шлях до фінансової незалежності Андрія Церковнюка

Уперше в історії «Голосу Лановеччини» ми провели редакційну лотерею за допомогою спонсорів. Магазин побутової техніки «ЕлектроЛюкс» і його власник Андрій Церковнюк виступив генеральним спонсором у розіграші призів для річних передплатників газети у 2021 році, надавши товару на суму майже 5 тисяч гривень. Розговорившись із власником «ЕлектроЛюксу», хочу дещо розповісти про нього. Історія, яку Андрій повідав, можливо, спонукатиме до активності тих, хто плачеться, що немає роботи, держава не дбає, низькі зарплати, нема чим зайнятися в селі чи у маленьких Ланівцях…

Андрій народився у селі Молотків. Закінчивши місцеву дев’ятирічку, у старші класи пішов до школи Святця сусідньої Хмельницької області. Рік провчився і вирішив вступити до Лановецького ПТУ. Хлопця «тягнуло» до техніки, хотів опанувати комп’ютер, тож просив, щоб зарахували на другий курс. Але на цю спеціальність вступ був лише з першого. Тож, аби не втрачати часу, погодився навчатися з другого курсу, але на тракториста. Зізнався, що пари в «бурсі» пропускав, натомість «зависав» у телемайстерні. За розуміння і добре ставлення сьогодні вдячний своїм викладачам, бо дали можливість більше часу займатися улюбленою справою. А тут він виявився здібним учнем.

Трохи підказували старші майстри, зокрема, Сергій Блозва, трохи самостійно опановував техніку, частково інтуїтивно здогадувався про причини неполадок і як їх усунути, але помаленьку вчився ремонтувати. Цим і щось заробляв. Були й інші дрібні підробітки.

Про відкриття власного бізнесу тоді тільки мріяв, бо розумів, скільки коштів на це потрібно. А сім’я хлопця — не з багатих: батько працював то на цукровому заводі, то в колгоспі, мама — листоноша, але через хворобу змушена була піти на пенсію не за віком, а по інвалідності. В Андрія є молодші брат Юрій та сестра Катерина. Якось, пригадує сьогодні, мама дала гроші, щоб вивчився й отримав водійські права, а він купив супутникову антену. Поки назбирав на її встановлення, то ці послуги подорожчали. Каже, не вистачило 200 гривень. Тож взявся вдома самотужки її монтувати. А потім подумав, а чому б цим не займатися професійно… З цього усе й почалося.

Сергій Блозва згодом запропонував хлопцеві офіційну роботу. Працювали пізніше як партнери. Винаймали разом приміщення під магазин. Андрій, окрім сервісного обслуговування, підключав інтернет, займався інсталяцією програмного забезпечення на комп’ютери, продажем цифрової техніки, аксесуарів до гаджетів та ін.

Зараз 28-річний А.Церковнюк бізнес веде самостійно, але про минуле воліє не згадувати, тож на відвертість з журналістом погодився неохоче.

— Я не завжди був чесним, — зізнається. — З брехнею можна швидко і високо піднятися у плані бізнесу, але багато (або все) втратити в інших життєвих сферах. Один випадок змусив мене серйозно задуматися над тим, як я живу, чого в житті прагну, як покращити стосунки з близькими, чого мені не вистачає, як я можу змінитися. І чи можу? Я почав читати книжки. Мене цікавили теми взаємовідносин між людьми, самореалізація, саморозвиток та інше. З кожної книжки брав для себе щось корисне. «Правда і чесне життя — ось мета моїх думок», — так у свій час висловився Горацій. Сьогодні цю фразу я обрав своїм життєвим кредо.

Андрій не тільки почав читати психологічну літературу, а й відвідувати тренінги, семінари, розмовний клуб із вивчення англійської мови. Пройшов курс ораторського мистецтва, тренінг на тему лідерства та ін. Одного разу поїздка в Буковель на лижі спонукала хлопця скинути зайву вагу. Взявся за здорове харчування, відтак за два місяці, каже, позбувся 15 кг (до того важив 104 кг). Більше року тому започаткував собі щоденні ранкові пробіжки. Це, у чому одразу ж переконався, дає позитивний заряд енергії, стимул до активності протягом дня, хороший настрій. Тепер бере участь у благодійних марафонах, залюбки представляє Ланівці на спортивних забігах. Не оминає також нагоди й поморжувати, пізнає Україну та світ (відвідав більше десяти країн).

Поблизу «ТехноЛюксу», що розташований на другому поверсі над «Копійочкою», А.Церковнюк торік відкрив ще один магазин — побутової техніки «ЕлектроЛюкс» (біля магазину квітів «Камелія»). Широкий асортимент товару провідних фірм, просторе, світле, тепле приміщення, зручні стелажі — спонукає до нескромного запитання: звідки у власника кошти?

— Це не тільки Вас цікавить — а й усіх, хто мене знає, — посміхаючись, каже мій співрозмовник. — Я справді не мав фінансових запасів. Паралельно з сервісним обслуговуванням комп’ютерної техніки, ноутбуків, смартфонів, підключенням інтернету, супутникового ТБ та підприємницькою діяльністю з продажу цифрової техніки, я почав займатися трейдерством, тобто торгами на фондовій біржі. Зараз, коли в Україні стали доступними безліч фінансових інструментів, варто спробувати освоїти нові способи заробітку. Особливо зважаючи на те, що почати можна з відносно невеликої суми, не критичної для особистого бюджету. І я ризикнув. Тепер часу, коли я нічим не зайнятий, у мене майже немає. Нова торгова точка прибутку ще не приносить, але я хочу, щоб покупці мали альтернативу у виборі товарів, користувалися послугами своїх, місцевих підприємців. І мені важливо, аби люди не скаржились на низькоякісний товар, тому працюю лише з найавторитетнішими компаніями-дистриб’юторами.

А тим, хто колись у чомусь розчарувався чи, можливо, робив помилки, але прагне до самоствердження, я б радив серйозно зайнятись саморозвитком, не боятися експериментувати, багато читати пізнавальної літератури, у всьому шукати позитив й обов’язково знаходити час для подорожей!

«ТЕХНОЛЮКС» та «ЕЛЕКТРОЛЮКС» у ЛАНІВЦЯХ: чи справді так люксово в «люксах» – варто переконатися особисто

Магазин побутової техніки «ЕлектроЛюкс» відкрився у Ланівцях наприкінці серпня минулого року. У час карантинних обмежень відвідувачів і покупців тут, як і в більшості торгових точках чи інших громадських закладах, не густо. Але після локдауну власник суттєво збільшив асортимент побутової техніки й електроніки. На кожен товар — гарантія та сервісне обслуговування за доступними цінами для клієнтів. Працює доставка. Форма оплати — готівкова та безготівкова, вигідні умови споживчого кредитування, картки знижок для постійних клієнтів. До речі, дисконтні картки діють на два магазини — «ЕлектроЛюкс» та «ТехноЛюкс».

Підписникам на магазин elektrolyuks_lanivtsi в Instagram передбачена знижка. Регулярно діють акційні пропозиції. Товар можна замовити й онлайн з доставкою.

Як запевнив підприємець, власникам річної передплати на газету «Голос Лановеччини» буде знижка 2% (за умови пред’явлення абонемента на ім’я покупця).

Також в «ЕлектроЛюксі» пропонують купити техніку в кредит і не переплатити. З умовами вигоди ознайомить консультант безпосередньо у магазині. Оскільки пропозиція обмежена у кількості клієнтів, власник запрошує усіх зацікавлених до 18 лютого прийти в магазин і зареєструватися для участі в акції.

«ЕлектроЛюкс» знаходиться по вул.Грушевського, 1а.

Телефон 068 377 32 82


«ТехноЛюкс»: вул.Грушевського, 1а, м.Ланівці.

Тел./вайбер 067 129 06 06.

Кого цікавить якісна побутова та цифрова техніка — вартує зайти до «люксів». Тут поки що завойовують хорошу репутацію, тож порекомендують найкраще та ще й зі знижкою! Принаймні, так запевняють Андрій та Юрій Церковнюки.

Наталя ГАМЕРА.