icon clock29.04.2020
icon eye1220
ОСОБИСТОСТІ

ЩИРИМ СЕРЦЕМ, ДОБРОЮ ДУШЕЮ

  У сьогоднішні важкі часи, коли навколо лютує коронавірус і щохвилини добавляють порції страху, тривог та невпевненості в майбутнє телевізійні канали усіх відтінків, самотні, вразливі літні люди потребують особливої уваги, турботливої допомоги. Відрадно, що у нашому середовищі є подібні до матері Терези українські волонтери. Серед них, незважаючи на молодий вік і сімейні турботи, ланівчанка, працівниця районного відділу освіти Ліна Михайлівна Швігар. Народившись і вирісши у с.Нападівка, жінка добре знає життя стареньких людей, яких доля залишила жити на самоті. Вона, готуючись до Великодніх святкових днів, не забула й про тих, хто не має здоров’я та можливостей святково зустріти Воскресіння Господнє. Ліна, яка любить куховарити, спекла і роздала безкоштовно немічним жителям 15 смачних пасок. Дочки Андріана та Ангеліна, допомагаючи мамі, й собі навчаються, переймають навики пекарської справи. Віриться, що й вони в майбутньому стануть вмілими майстринями та добродійницями.

  Будучи скромною, Ліна не любить розповідати про свої благодійні вчинки. Так, лікуючи свою доньку в одній із львівських лікарень, вона познайомилась з долями багатьох хворих дітей. Не пориваючи з ними зв’язків, вже протягом кількох років надсилає їм посилки з іграшками, необхідними для вжитку речами, спілкується    телефоном.

  Минулого року у Лановецькому районі, як і по всій Тернопільщині, з 26 по 29 квітня проходив культурний захід «Схід та Захід – разом!». Тоді подружжя Швігарів запросило у свій дім на Великодні свята із числа делегації донеччан дівчину Маргариту, яка проживає у прифронтовому селищі поблизу Маріуполя. Сім’я організувала для неї не тільки щедрі гостини, а й цікаві історичні екскурсії Лановеччиною та у м.Тернопіль, на прощання вручивши пам’ятний подарунок. Дружні відносини між їхніми сім’ями тривають й досі.

  Безвідмовно віддаючи теплі почуття жінки і матері своїм рідним  чоловікові Андрію, двом дочкам, її порадникам та помічникам, – ця миловидна, завжди усміхнена, скромна Ліна Михайлівна, з щирим серцем, доброю душею, не забуває про тих, хто потребує допомоги. Завдяки таким людям, міцніє і шириться волонтерський рух доброти, щедрості та благодійності.

Автор: Григорій ВОЛЯНЮК.

с.Борсуки.