Роман КУХАРСЬКИЙ: «Я готовий узяти на себе відповідальність за успішний розвиток Борсуківської ОТГ»

Тридцятип’ятирічний амбітний підприємець зі Снігурівки Роман Кухарський прийняв рішення балотуватися на посаду голови Борсуківської сільської ради саме тоді, коли його рідне село приєднали до цієї громади, знехтувавши думкою мешканців. «Я раптом усвідомив, що тепер у нас є два шляхи, — каже Роман Анатолійович, — або котитися у прірву разом із іншими селами депресивної ОТГ, або спробувати переламати ситуацію і вивести її з кризи. Я готовий узяти на себе відповідальність за успішний розвиток громади».
Романа Кухарського на Лановеччині добре знають. Свого часу він здобув дві вищі освіти у Тернопільському національному технічному університеті ім.І.Пулюя за напрямками «Менеджмент організацій» та «Комп’ютерні науки». У 22 роки започаткував власну справу. Має потужний управлінський досвід, організаторські здібності, добре розуміється на економічних процесах, знає проблематику кожного з сіл.
Окрім підприємницької діяльності, опікується розвитком спорту. За словами голови Снігурівської сільської ради Аркадія Сеника, такого відданого фаната футболу годі й шукати. Роман уже понад десять років керує футбольним клубом «Снігурівка», фінансово його забезпечує і сам не здає позицій основного гравця. Завдяки наполегливості Романа, його команда здобула чимало гідних перемог, але найзнаковішою, безперечно, є перемога у грі за Кубок Лановецького району 2020 року й уже дострокова перемога в районному чемпіонаті.
Не менш важлива для Романа і благодійність, якою він активно займається, відколи розпочав власну справу. Одна з його найвагоміших і найтриваліших благодійних ініціатив — допомога соціально-психологічному центру реабілітації дітей Тернопільської облдержадміністрації. «Роман уже близько десяти років усіляко сприяє та допомагає нашій організації та, зокрема, діткам, — розповідає волонтерка центру Іванна Богомольська. — Він стабільно надає вагому матеріальну допомогу. За ці кошти ми закуповуємо вихованцям канцприладдя, подарунки, засоби гігієни, інші необхідні речі».
…Лановеччина добре пам’ятає біду, що трапилася у 2015 році в Снігурівці — тоді старовинна церква села за лічені хвилини перетворилася на згарище. Тепер на її місці височіє новий храм — і великою мірою до його будівництва долучився Роман Кухарський.
Настоятель церкви отець Іван Борис дуже тепло розповідає про благодійника: «Знаю Романа як відповідальну та порядну людину, до якої можу звернутися із будь-яким проханням і, однозначно, не почую відмову. Роман неодноразово допомагав церкві — усього навіть не пригадаю.
Поки тривала будова храму, парафіяни збиралися на молитву в тимчасовій капличці, у якій Роман за власний кошт встановив двері й вікна. А згодом допоміг у відкритті новозбудованого храму — взяв на себе всі турботи, пов’язані з гостиною для парафіян і гостей урочистостей. Також подарував аналой під Євангеліє.
Про багато добрих справ Романа односельці й не знають. До прикладу, коли я збирав допомогу на передову, Роман передав нашим воїнам побутову хімію.
А нещодавно ми облаштували біля храму дитячий майданчик. І я попросив Романа якось окультурити його, додати «родзинку». Він, як зазвичай, не відмовив, а подарував декоративний млинок, що гармонійно доповнив цілісну картину».
Односельці й ті мешканці Лановеччини, котрі знають Романа Кухарського, впевнені: він стане гідним очільником Борсуківської ОТГ. Хоча нині не найкращий час для початку політичної кар’єри, але водночас це час можливостей і викликів, які може прийняти тільки порядний професіонал, авторитетний господар, котрий здатний ухвалювати нестандартні рішення й повести за собою громаду. Такий — як Роман Кухарський.
Високий кредит довіри виборців до цього кандидата обґрунтований його відповідальністю, цілеспрямованістю, справедливістю і незаплямованою репутацією. Тож Борсуківська ОТГ на чолі з новим головою Романом Кухарським має реальний шанс змінити хід своєї історії — зійти зі стежки в нікуди й твердо стати на широкий шлях до успіху.

Автор: Тетяна КЛЮК.