icon clock17.11.2021
icon eye1132
ЛАНОВЕЧЧИНА

У лікарні додатково відкрили 80 ліжкомісць. Дякуючи місцевим аграріям і жителям сіл – покращили меню

  На виконання розпорядження №68 від 13.10.2021 року керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби, з 20 жовтня 2021 року КНП «Лановецька міська лікарня», після проведених ремонтних робіт в інфекційному відділенні №1 та перепрофілюванні дитячого відділення в інфекційне відділення №2, відкрила 80 ліжок (з них 6 реанімаційних) для надання кваліфікованої медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу.

  На стаціонарному лікуванні в лікарні станом на 16 листопада перебувало 129 хворих, 56 з яких — хворі на гостру респіраторну інфекцію COVID-19. З моменту відкриття інфекційних відділень, медичну допомогу отримали 111 хворих (з них 6 дітей), із значним покращенням виписано 49, померло 11 хворих. З усіх госпіталізованих лише 4 були вакциновані. На жаль, люди не завжди розуміють про необхідність вакцинації, дотримання дистанції в громадських місцях та індивідуальний захист.

  В такий нелегкий час Лановецька міська лікарня відчула значну підтримку від небайдужих людей, керівників сільгосппідприємств, які надали допомогу на харчування пацієнтів у вигляді зернових, круп, борошна, олії, цукру та в організації збору картоплі, що дало змогу покращити меню лікарні. Адже правильне збалансоване харчування є невід’ємним компонентом лікування пацієнтів.

  Заготовлено: картоплі 12 тонн, цибулі 500 кг, моркви, столового буряка та борошна — по одній тонні, капусти 3 т, кукурудзи 2 т, пшениці 12 т, ячменю 3,5 т, гороху 500 кг, гречки 40 кг, цукру 50 кг, олії 50 літрів, яблучного соку 200 літрів.

  Висловлюємо щиру подяку Романюку Івану Івановичу, Богатюку Миколі Степановичу, Гусару Івану Васильовичу (нині уже покійний), Радюку Олегу Івановичу, Гасюку Йосипу Амброзовичу, Яблонському Борису Васильовичу, Батринчуку Борису Леонідовичу, Мартинюку Володимиру Петровичу, Нецюку Андрію Миколайовичу, Сандію Миколі Григоровичу та старостам сіл за надану допомогу.

  Бережіть себе і рідних.

Адміністрація та колектив лікарні.