icon clock25.09.2019
icon eye419
ЛАНОВЕЧЧИНА

А НА МОЇЙ ЗЕМЛІ ІДЕ ВІЙНА

Під такою назвою відбулася година памяті про загиблих захисників

  Майже 6 років ми живемо в умовах війни і щотижня одержуємо гіркі звістки про наших захисників. Книга пам’яті загиблих за Україну. В неї вписані імена тисяч воїнів України, які загинули на

Донбасі. Ця книга, на жаль, поповнює свої сторінки все новими іменами. Серед них – наші земляки з Лановеччини: Андрій Юркевич, Василь Борисевич, Юрій Коваль, Сергій Бібко, Віталій Собко. Також ми згадали тих, хто повернувся з війни, але з різних причин їх уже немає серед живих. Це Михайло Марчук, Любомир Семенюк, Юрій Кухарчук, Руслан Романюк, Олександр Цюх. Їхні славні імена навіки вписані в когорту тисяч і тисяч героїв, що протягом тисячоліть боролися за життя і процвітання рідної землі, завдяки яким Україна донині живе. За незалежність вони заплатили своїм життям.

  Згадали й односельчан, які побували у пеклі Другої світової війни і повернулися додому (17 воїнів). Вони знають ціну життя. Знають ціну рідної землі, до якої припадали в жару і холод під час ворожих обстрілів. А також тих, хто сьогодні стоїть під ворожими обстрілами, кожної миті ризикуючи життям. Про це розповіла О.Вечоринська. Виступив Іван Магдич, батько Олесі Магдич, яка теж перебувала в АТО з 2017 р. в м.Мар’їнка Донецької обл., на Світлодарській дузі в 30-й механізованій бригаді Новоград-Волинської дивізії. Феодосій Рикун – член УРП “Собор” у 90-х роках, розповів про свою участь в боротьбі за незалежну Україну, звернувся до дітей з проханням любити і цінувати свою державу, робити усе можливе, щоб ворожий чобіт не топтав рідної землі. Присутні мали змогу переглянути виставку літератури “Герої не вмирають”.

  Вічна пам’ять загиблим! Мир і спокій душам померлих. Вдячність живим захисникам України. Їхні спогади та матеріали про них уже готові до друку у третьому випуску історико-літературного альманаху “Лан”.

Лідія КОЗАК,

завбібліотеки с.Борщівка.