icon clock02.04.2021
icon eye1425
ЛАНОВЕЧЧИНА

Борсуківська АЗПСМ отримала від благодійника концентратор кисню

  Новенький концентратор кисню об’ємом 10 л, розрахований одночасно для двох пацієнтів, сьогодні передав у Борсуківську амбулаторію керівник місцевого господарства, благодійник і меценат Осип Гасюк.

  — Подача кисню є питанням життя і смерті пацієнтів у важкому стані, а кисневий концентратор дозволить рятувати людей, не втрачаючи дорогоцінних хвилин, — каже в.о.головного лікаря Борсуківської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Григорій Хом’як. Чоловік і сам лікувався від коронавірусу, тож знає усю підступність цієї хвороби, тож його слова вдячності на адресу благодійника були щирими.

  Наразі в амбулаторії облаштовано одну палату на 4 ліжка (донедавна було дві на 10 ліжок), декларацій з пацієнтами укладено 3879.

  — Не все в нашому житті вимірюється грішми, головне для людини — здоров’я, — переконаний меценат. Передаючи медикам сільської амбулаторії рятувальний апарат, побажав якнайменше пацієнтів, яким він стане у пригоді, а кому ж без кисню не обійтись, то нехай цей концентратор врятує людське життя.

  — Із теперішнім головою Борсуківської громади Романом Кухарським ми знайшли спільну мову, — відзначив керівник ПСП а/ф “Горинь” Осип Гасюк і запевнив, що відкритий до подальшої співпраці.

  25 березня на сесії Борсуківської сільської ради прийнято рішення про присвоєння звання голові ПСП а/ф “Горинь” Осипу Амброзовичу Гасюку “Почесний громадянин села Борсуки”.

Висловлюючи вдячність керівнику агрофірми за багаторічний значний особистий внесок у соціально-економічний та аграрний розвиток громади, Роман Кухарський урочисто сьогодні вручив посвідчення і нагрудний знак і подякував Осипу Амброзовичу також за цінний подарунок на потреби медиків сільської амбулаторії.

Наталя ГАМЕРА