icon clock19.10.2019
icon eye303
ЛАНОВЕЧЧИНА

ВКЛОНІМОСЯ ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

  У переддень свята біля пам’ятника борцям за волю України зібралися представники влади і громадськості, учасники АТО, щоб покласти квіти і віддати данину пам’яті всім, хто у різні час української історії ставали на захист рідної землі. 

Священики різних конфесій відправили поминальну панахиду за полеглими в боях, померлими від ран і хвороб захисників. Настоятель храму Покрови Божої Матері УГКЦ о.Мирон Бречко закликав свято пам’ятати наших воїнів, які з покоління в покоління героїчно боролися і так дорого платили за свою волю і незалежність, а також виховувати підростаюче покоління в любові до рідної землі та патріотизмі. Промовистим був виступ в.о. районного військового комісара Олексія Рєзніка, а учасник бойових дій, голова районної спілки «Учасники АТО Лановеччини» Стефан Брек поділився спогадами про перебування на Сході. Емоційно та хвилююче декламував авторську поезію Богдан Кукуруза.

  А в районному будинку культури відбувся концерт, приурочений знаменним датам, що підготували аматори народного мистецтва. В програмі заходу були  патріотичні пісні про національно-визвольну боротьбу в Україні, музичні і танцювальні композиції.

  Учасникам АТО Ігорю Талабану, Стефану Бреку, Олександру Антощуку і Дмитру Харчуку урочисто вручили орден «Хрест Слави», а волонтерам — директору ПСП а/ф «Чайчинецька» Борису Батринчуку і директору ТОВ «РОССА» Миколі Ковальчуку — «Хрест волонтера».

  Фото Олесі МЕЛЬНИЧУК.