icon clock02.04.2020
icon eye263
УКРАЇНА

В українських лісах триває «сезон тиші»

З 1 квітня до 15 червня триває «сезон тиші», який передбачено статтею 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин.

Упродовж цього періоду в лісах заборонено здійснювати санітарну вирубку дерев, стріляти, пускати феєрверки, проводити змагання на транспортних засобах. Заборонені будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою, і порушують спокій лісових мешканців, заважають гніздуванню хижих птахів та розмноженню диких звірів.

За порушення даних вимог передбачено накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50, а на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також в умовах карантину, буде доречним нагадати, що за порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Крім того наразі триває пожежонебезпечний період. . Розведення багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1 360 гривень.