icon clock19.02.2020
icon eye304
ЛАНОВЕЧЧИНА

ГРОМАДА ЦІКАВИТЬСЯ: А як щодо сортування сміття?

  Чи розробляє міська рада стратегію щодо сортування сміття в громаді? Наразі механізм сортування й переробки відходів в Україні не налагоджений, проте є чимало прикладів, коли його успішно запровадили невеликі населені пункти.

Ще у 2018 році ми ініціювали виготовлення Детального плану території розміщення полігону твердих побутових відходів на території Лановецької міської ради за межами населеного пункту.  Документ включав проєкт будівництва сміттєсортувальної лінії. З цього приводу відбулися громадські слухання, під час яких негативна реакція деяких чиновників загальмувала процес. Незважаючи на перешкоди, план готовий та передбачає можливість створення сміттєсортувальної лінії. Ми розуміємо, що це довготривалий процес, тому шукаємо й інші шляхи вирішення цього питання.

  Так, у листопаді 2019 року міська рада затвердила План удосконалення послуги щодо поводження з твердими побутовими відходами в Лановецькій громаді. Він передбачає придбання контейнерів для збору скла, паперу та пластику і закупівлю індивідуальних сміттєвих баків для домогосподарств громади. Щоб покращити налагодження системи збору та вивозу відходів, придбано новий сміттєвоз.

  Свідомо розумію, що це призведе до підвищення тарифів на вивезення ТПВ. Проте системний підхід до цього питання не лише удосконалить якість надання послуги комунальним підприємством, а й покращить екологічну ситуацію.

  Дякую за активність та щиро сподіваюся на ваше розуміння!

  Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.