icon clock17.03.2020
icon eye417
ЛАНОВЕЧЧИНА

ГРОМАДА ЦІКАВИТЬСЯ: На що спрямована дотація міської ради КПпБ?

  –  На що спрямована дотація, яку надає міська рада КПпБ (що знаходиться у її власності), при тому, що всі витрати уже включені в тарифи? Припустимо, що договорами на надання послуг зі збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів буде охоплено всіх зареєс-трованих мешканців ОТГ, то, за скромними підрахунками, комунальне підприємство по благоустрою лише за вивезення сміття в рік отримає майже 3 млн грн, не враховуючи послуг, сплачених організаціями, установами та приватними підприємствами. Окрім цього, КПпБ надає ще додаткові платні послуги та стягує плату за водопостачання та водовідведення.

  Міська рада відшкодовує різницю між тарифом вивезення ТПВ Лановецьким КПпБ та фактичними витратами, яка становить 8,4 грн на одного мешканця та покриває різницю в тарифі у селах громади. За 2019 рік вона складала близько 220 тис. грн.

  Хочу роз’яснити ситуацію щодо доходів комунального підприємства у напрямку вивезення твердих побутових відходів (ТПВ). Станом на 31.12.2019 року договорами охоплено:

  • 1917 (86%) мешканців багатоквартирних будинків, для яких тариф становить в середньому 3,7 грн на одну особу, залежно від площі квартири;
  • 4079 (68%) мешканців приватних будинків у Ланівцях, тариф – 8,31 грн на одну особу;
  • 1713 (55%) мешканців приватних будинків у селах Краснолука, Якимівці, Татаринці, Юськівці, Загірці, Михайлівка, тариф – 18,4 грн на одну особу, з них 8,4 грн покривається дотацією міської ради.

  Причому відсоток укладених договорів вираховується від статистичної кількості населення, реальна цифра людей, які проживають у громаді, набагато менша.

  На кінець 2019 року фактичні доходи комунального підприємства, згідно укладених договорів, склали 902 000 грн. Натомість фактичні витрати – понад 2 млн грн. Це ПДВ, нарахування заробітних плат, паливно-мастильні матеріали, роботи на сміттєзвалищі, ремонт техніки, екологічний податок та інше. Так, різниця між доходами та витратами становить більш ніж 1 млн грн.

  За попередніми розрахунками, при піднятті тарифу планується вийти на нульовий рівень рентабельності Лановецького КПпБ.

  Це інформація більш загального спрямування, усі додаткові запитання можна поставити начальнику Лановецького КПпБ.

Щиро сподіваюся на ваше розуміння та дякую за активність!

Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.

Від редакції: Із інформацією про намір зміни чинного тарифу на виробництво послуг з вивезення та утилізації твердих побутових відходів , що надає Лановецьке комунальне підприємство по благоустрою , можна ознайомитися тут.