icon clock01.07.2020
icon eye888
ЛАНОВЕЧЧИНА

ГРОМАДА ЦІКАВИТЬСЯ: ХТО МАЄ ЗАБРАТИ ЗДОХЛОГО ПСА?

    У Ланівцях в приватному секторі біля дороги лежить здохлий пес. Жителі навколишніх будинків потерпають від смороду. Цікавляться: хто повинен його забрати?

  Ситуація видається дуже суперечливою, адже все  залежить від того, де саме знаходиться тварина та від того, чи він мав господаря, чи є безпритульним.

  Собака лежить на прилеглій території приватного будинку. Згідно із Законом України “Про благоустрій населених пунктів”, громадяни у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, що перебувають у їхній власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.

  Також звертаємо увагу на Правила благоустрою на території Лановецької міської ради, які визначають обов’язком громадян утримувати в належному стані власне подвір’я, прибудинкову територію і суміжний з ними тротуар чи пішохідну доріжку та прибирати, очищати від бруду, снігу відповідну частину дорожнього полотна, забезпечувати благоустрій земельних ділянок, наданих громадянам на правах власності чи користування. Тобто, до відповідальності комунального підприємства не входить прибирання прилеглих територій. У випадку цієї ситуації обов’язок лежить на мешканцях приватних будинків.

Щиро сподіваюся на ваше розуміння та дякую за активність!

Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.