Допомога по частковому безробіттю реально діє і допомагає

  На Лановеччині понад 100 роботодавців за сприяння районної служби зайнятості вже користуються допомогою держави по частковому безробіттю.

Сьогодення поставило виклики перед українським суспільством. Пандемія, що охопила цілий світ, торкнулася і наших реалій, вплинувши на всі сфери життя. Не оминули труднощі малий та середній бізнес. Вимушені зупинки діяльності спричинили фінансову нестабільність. 2 квітня 2020 року набрав чинності Закон №540-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”. Одним з основних положень прийнятого Закону є підтримка роботодавців і працівників сфери малого та середнього під-приємництва, які скоротили чи припинили діяльність в умовах протидії коронавірусній хворобі COVID-19 шляхом виплати допомоги по частковому безробіттю. Постановою Кабінету Міністрів України було виділено кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття для виплати цієї допомоги.

  Лановецька районна філія Тер-нопільського обласного центру зайнятості активно долучилась до цього. Станом на 7 липня робочою групою Тернопільського обласного центру зайнятості розглянуто подані районною філією пакети документів 112 роботодавців Лановеччини, у т.ч. 94 фізичних осіб – підприємців для отримання допомоги по  частковому безробіттю на себе. Прийнято 103 позитивних рішення, 98 найманих працівників у цих роботодавців зберегли своє місце праці завдяки виплаті такої допомоги.

  Роботодавцям району вже профінансовано 526 714,85 гривень для виплати допомоги по частковому безробіттю, з них:

  – для найманих працівників — 258 474,11 грн;

  – для фізичних осіб-підприєм- ців — 268 240,74 грн.

Світлана ФІЛЮК,

директор районної філії.